..... Inici | Ràdio | Recerca

Projecte PROLLEMA, ensenyant llengua materna | Cerca de voluntariat

by 10:14 0 comentaris

A dia d'avui s'enceta la recta final de la formació d'ensenyants de 'PROLLEMA, ensenyant llengua materna'. En aquesta fase es contempla les pràctiques formatives com el pas previ per a què el jovent participant pugui impartir en la seva llengua materna en un marc remunerat. Essent imprescindible comptar amb la participació de persones voluntàries, pel fet que capacitaran i validaran al jovent com a ensenyant.

Què cerquen amb les pràctiques?

- Entenem les pràctiques com l'escenari on el jovent posa en pràctica la relació de continguts i competències treballades.

- Permeten replicar l'entorn real d'ensenyament de llengua materna remunerada que es trobarà un cop disposi de la capacitació com ensenyant.

- Efectuen acompanyament amable i facilitador pel desenvolupament òptim, pràctic i constructiu de la pràctica impartida pel jove

Per a l'edició d'enguany, compten amb 4 joves i 3 llengües: amazic, darija i fula. A hores d'ara ja disposen de persones voluntàries pel darija i l'amazic, i com prevèiem, disposar-ne pel fula ens està sent costòs, cosa que ens obliga a insistir molt en la crida de voluntàries per aquesta llengua.

El fula és la llengua del poble fulbe o fula (també coneguts com a peul o fulani), parlat a l'oest de l'Àfrica. És conegut també amb els noms de fula, fulani, fulbe, fulfulde, futa-jalon, pël, peul i pulaar. Es calcula que hi ha entre 10 i 16 milions de parlants nadius, que s'estenen des del Senegal fins al Sudan.

Les pràctiques formatives de fula es realitzen els dijous tarda del mes de març de 2020 (05,12,19 i 26), de 17'30h a 19h, a la Nau Bostik, al barri de La Sagrera de Barcelona.

Per participar-ne només cal que complimenteu el full d'inscripció.

.

redacció

Developer