..... Inici | Ràdio | Recerca

'Integration beyond migration. Kicking off the debate'

by 14:06 0 comentaris
La Xarxa Europea Contra el Racisme ha publicat un estudi realitzat pel Grup de Polítiques de Migració (Migration Policy Grup) en què s'explora si caldria o no introduir canvis conceptuals als debats europeus sobre polítiques migratòries per tal de promoure una millor comprensió que doni peu a polítiques més efectives.
Descripció
L'informe, escrit per Alexandre Kirchberg i Jan Niessen del Migration Policy Group, és la tercera part d'un estudi encarregat per la Xarxa Europea contra el Racisme (ENAR) sobre "Seguiment de la situació dels migrants i les minories ètniques." El primer informe, les dimensions socials i d'ocupació de l'estratègia de Lisboa per al creixement i l'ocupació, investiga en quina mesura s'ha pres la situació dels migrants i les minories ètniques i altres vulnerables al racisme en compte en l'Estratègia de Lisboa. El segon informe, establiment d'objectius per millorar la situació socioeconòmica dels migrants i les minories ètniques a Europa, defineix objectius concrets i punts de referència per a la seva inclusió en l'estratègia de Lisboa i Europa 2020.
La publicació final, "La integració més enllà de la migració: Per començar al debat", es proposa la definició de les polítiques d'integració en termes de la participació dels ciutadans i residents a la promoció del benestar de tots en una societat diversa i, en conseqüència, descriu i analitza exemples de els enfocaments i els instruments eficaços.
Immigració europea i els conceptes d'integració i enfocaments
Diferents tipus de migrants existents a la UE: "els migrants dins de la UE, ciutadans de la UE que exerceixin el seu dret a la lliure circulació, i" de tercers països de nacionals procedents de fora de la UE. L'admissió i les condicions de liquidació d'aquestes dues categories difereixen considerablement. Dos principals marcs de política, l'estratègia Europa 2020 i el Programa d'Estocolm per a assumptes de justícia i interior, que estan dèbilment connectats tant a nivell conceptual i programàticament, discutir temes d'integració de diferents maneres i en relació amb els diferents grups i es defineixen de manera diferent de persones. Els immigrants són vistos més com un grup vulnerable i víctimes de la discriminació racial i ètnica dels residents i ciutadans actius a Europa la política socioeconòmica mecanismes de coordinació.
En el Programa d'Estocolm i les polítiques de la UE la migració, la integració ha estat utilitzat principalment en referència a la residència legal de nacionals de tercers països, centrant-se en els nouvinguts a costa dels migrants establerts i de les minories.
Participació en la creació i compartir la prosperitat i el benestar
El "enfocament de capacitats" posa l'accent en la capacitat dels individus per perseguir i assolir les metes que ells valoren i es pot utilitzar per donar suport l'enfocament per abordar els desafiaments d'integració. La integració pot ser descrit com el desenvolupament i ús de les capacitats per participar en igualtat de condicions en la producció i la distribució de la prosperitat i el benestar. L'aplicació d'aquest enfocament considera que els ciutadans amb i sense antecedents d'immigració com a actors, 
mentre que privar de la seva capacitat les fa vulnerables a l'exclusió, el racisme, el sexisme, la pobresa i la impotència.
En el camí a les organitzacions obert i inclusiu
En aquest capítol es descriu i analitza els enfocaments i els instruments utilitzats per les organitzacions quan actuen com a empresaris, compradors de serveis i proveïdors de serveis. En ell es descriuen els passos a seguir per preparar, executar i revisar les accions per tal de convertir-se en organitzacions obertes i inclusives.
La Xarxa Europea contra el Racisme (ENAR) és una xarxa d'ONG europees que treballen per combatre el racisme en tots els estats membres de la UE i representa més de 600 ONG en tota la Unió Europea. ENAR està decidida a lluitar contra el racisme, la discriminació racial, xenofòbia i formes connexes d'intolerància, per promoure la igualtat de tracte entre els ciutadans de la Unió Europea i de tercers països, i vincular les iniciatives locals / regionals / nacionals amb iniciatives de la Unió Europea.
PDF del llibre (en anglès)
Traducció: Maria Dantas

Maria Dantas

Developer