..... Inici | Ràdio | Recerca

Material didàctic per alfabetitzar immigrants adults en català

by 16:28 0 comentaris
El departament de Benestar Social i Família i la l'Obra Social de la Caixa han editat per primera vegada un maletí amb material didàctic per alfabetitzar en català persones d'origen estranger que resideixen a Catalunya. El conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, i el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, han presentat aquest material pedagògic a les entitats que es dediquen a la formació i alfabetització de persones immigrades. La presentació s'ha fet aquest dijous, coincidint amb el Dia Internacional de l'Alfabetització.

Aquest material pedagògic consisteix en una maleta que inclou un mètode d'aprenentatge adaptat a les necessitats formatives de l'alumnat, una guia d'usos i diversos elements com làmines, lletres de cartró i fitxes amb vocabularis i símbols bàsics. El material es pot descarregar a través d'aquest web.

Durant la presentació, la Direcció General d'Immigració de la Generalitat ha informat que un total de 331 alumnes, la majoria dones marroquines, han participat en cursos d'alfabetització portats a terme en 18 municipis. El programa d'alfabetització per a persones immigrades 'Lletres per a tothom' ha promogut fins ara 148 cursos, amb un total de 224 hores i 1.454 alumnes.

El material didàctic presentat, que ha estat dissenyat i produït per la Fundació La Caixa, a més de repartir-se a les entitats formadores, també s'enviarà als centres de formació de persones adultes del Departament d'Ensenyament, als centres penitenciaris del Departament de Justícia i a les delegacions territorials del Consorci per a la Normalització Lingüística.

adroca

Developer