..... Inici | Ràdio | Recerca

3er Curs de Comunicació i Periodisme intercultural #ComuniCanvi

by 17:30 0 comentaris
Com podem construir narratives alternatives des d’una perspectiva antiracista?

L’Associació Intercultural Llatins/es per Catalunya i l'Agència Intercultural ITACAT organitzen el 3er Curs de Comunicació i Periodisme Intercultural #Comunicanvi. Amb la col·laboració de la Xarxa BCN Antirumors, els grups de recerca GENI i GREDI de la Universitat de Barcelona i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. El curs tindrà lloc els propers dies 7, 14, 21, 27 i 28 de novembre de 2019 a l’Espai Societat Oberta de Barcelona (Carrer Sant Eusebi, 29-31 de Gràcia, Barcelona).

El curs està adreçat al públic en general, i molt especialment als i les periodistes i comunicadors/es interessat/des en la comunicació intercultural i antiracista. La inscripció és gratuïta,

L’edició d’enguany té com a objectiu descobrir les narratives i visions alternatives que es poden construir en l’àmbit del periodisme per a contrarestar el discurs d’odi i les pràctiques que fomenten el creixement del racisme a través de narratives que fomenten la xenofòbia i la islamofòbia.

A la primera sessió del curs es treballaran els marcs comunicatius, mitjançant el treball realitzat des de mèdia.cat: l’observatori crític dels mitjans projecte del grup Barnils, a càrrec de Yeray Iborra.
D’altra banda, es posaran en pràctica les narratives alternatives que l’investigador i activista Edoardo Bazzaco (SOS Racisme) ha recollit al manual Es odio, de l’Institut de Drets Humans de Catalunya – SOS Racisme Catalunya.

A la segona sessió, Anyely Marín Cisneros, del col·lectiu Diásporas críticas, abordarà com es produeix a partir de la imatge a internet el fenomen anomenat algoritme de la raça que, gràcies a la biotecnologia, a l’acumulació de dades i a la velocitat de les imatges digitals, descobreix les lògiques de la ‘raça’ i la reproducció del racisme a internet.

A la tercera sessió del curs, Fàtima Aatar, antropòloga, aportarà el seu anàlisi sobre les diverses representacions de les dones musulmanes als mitjans de comunicació.

A la quarta sessió del curs, les investigadores Olga Jubany i Malin Roiha presentaran el resultat del #REACT: Las contranarrativas contra el discurso de odio, en el marc del projecte d’investigació REACT, finançat pel programa Rights, Equality and Citizenship Programme (REC) de la UE. A la segona part de la quarta sessió del curs, Ruth Vilà Baños, membre del grup d'investigació GREDI, abordarà el tema de les competencies per a la comunicació intercultural.

I per últim, a la cinquena sessió del curs, Youssef Ouled, periodista i activista, analitzarà el tractament mediàtic de les comunitats racialitzades, la denúncia del racisme detectat a través de plataformes com Es Racismo, de la qual és coordinador i eines i estratègies per crear narratives alternatives.

Dates:


Sessió 1: 7 de novembre, de 10 h a 14 h.

Sessió 2: 14 de novembre, de 10 h a 13 h.

Sessió 3: 21 de novembre, de 10 h a 13 h.

Sessió 4: 27 de novembre, de 10 h a 14 h.

Sessió 5: 28 de novembre, d’11 h a 14 h.

Canvi de lloc: Espai Societat Oberta de Barcelona (Carrer Sant Eusebi, 29-31 de Gràcia, Barcelona).

Preu: Gratuït
Inscripcions limitades.  Omplir el següent formulari.

OBS

Developer