..... Inici | Ràdio | Recerca

Controvèrsia al Brasil entre un fill de Bolsonaro i la diputada d'ERC Maria Dantas

by 1:23 0 comentaris
Imatge de Carlos Bolsonaro, fill del president del Brasil, i la diputada anti-feixista Maria Dantas.

L'espectació que el nomenament de la nova diputada brasilera d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Maria Dantas, ha aixecat al Brasil ja ha produït una curiosa controvèrsia amb Carlos Bolsonaro, un dels fills del president Jair Bolsonaro, que també es dedica a la política i és regidor de Rio de Janeiro.

Després de les eleccions al Congrés dels Diputats, el nomenament de la diputada independentista va aixecar molta expectació al Brasil, atès que era la primera vegada a la història que una persona brasilera era escollida diputada a Espanya. Per aquest motiu i pel fet de ser feminista, anti-feixista i independentista catalana, Maria Dantas va copsar l'atenció de la premsa carioca. La diputada d'Esquerra Republicana va ser contundent en la condemna a les polítiques del president Jair Bolsonaro i va assegurar que portaria a Europa la lluita contra el feixisme de govern que es viu al Brasil. Més de cinquanta mitjans del Brasil van fer seguiment del seu nomenament i van entrevistar a la diputada, que en qüestió d'hores es va fer coneguda entre els més de 200 milions de brasilers.

Tan és així, que el fill del president brasiler, Carlos Bolsonaro, va publicar el dilluns 6 de maig del 2019 una piulada al seu perfil de Twitter criticant unes declaracions al diari 'O Estado de S. Paulo' on la republicana Maria Dantas assegurava que: 'patim censura i tenim presos polítics'. Amb aquestes paraules, en realitat, Maria Dantas criticava la censura de l'estat espanyol i denunciava l'existència de presos polítics catalans, però Carlos Bolsonaro es va confondre i va pensar que parlaven del seu pare, a qui també s'acusa de censurar els mitjans i de mantenir presos polítics, i va publicar la següent piulada:

'Després que el president del Brasil hagi reafirmat per mil·lèsima vegada que dóna suport a la llibertat dels mitjans de comunicació, m'arriba això que aquest diari publica. No és necessari ni censurar-lo. Aquesta mena de comportaments els auto-destrueix i això, certament, els deixa per terra. Recullen el que sembren!'

(@CarlosBolsonaro, 6 de maig 2019)


No va passar gaire estona que la comunitat twittaire es va adonar de la confusió de Carlos Bolsonaro i van començar a fer befa de la desinformació del fill del president demanant-li que esborrés el missatge erroni. D'altres twitaires, més burletes, fins-i-tot van comparar Bolsonaro amb un popular personatge, amb discapacitats mentals, d'una tele-novel·la brasilera, anomenat 'Tonho da Lua'. Carlos Bolsonaro ha decidit no eliminar la piluada i aquesta ja té més 1600 retuits i prop de 4000 comentaris.

Tanmateix, Carlos Bolsonaro, lluny d'admetre la seva confusió, ha llençat més llenya al foc i unes hores després ha publicat una segona piulada, amb una altra fotografia de Maria Dantas, on es justifica dient:

'Qui defensa les intencions d'aquesta senyora abans de la seva ubicació, bon company no és! Sempre és el mateix patró!'

(@CarlosBolsonaro, 6 de maig 2019)


La segona piulada ja havia sobrepassat els 600 retuits en redactar aquesta informació i ja havia rebut més de 700 comentaris dels internautes. L'estrena en el món polític brasiler de la diputada Maria Dantas no ha passat desapercebut i molt probablement tampoc ho serà a les Corts espanyoles.


TRTRT

Developer