..... Inici | Ràdio | Recerca

Rumors, discurs de l'odi i xenofòbia als mitjans de comunicació

by 18:12 0 comentaris

El Grup de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza cada any un cicle de debats que pretén oferir una visió honesta i sincera sobre aquells temes que dominen la quotidianitat amb la presència d'especialistes  i persones expertes. El tema central del cicle de debats d'enguany s'apropa als temes més candents de la informació i els mitjans de comunicació actuals.

La notícia, les plataformes de comunicació, els canvis en el consum de la informació, la manipulació i la credibilitat, la tecnologia cibernètica... són elements, eines i conceptes en plena metamorfosi i cal esbrinar, encara que sigui remotament, la seva incerta deriva i els mecanismes necessaris que ens permetin esdevenir subjectes d'aquesta revolucionària transformació.


El proper dijous 9 de maig, a les 18:30 hores i a la Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes, encetem el Cicle d'enguany: Els reptes actuals de la comunicació amb el debat "Rumors, discurs de l'odi i xenofòbia als mitjans de comunicació" on s'abordarà el paper dels mitjans de comunicació en la difusió dels estereotips, la construcció dels rumors i la seva extensió, la semàntica del discurs discriminatori i la invisibilitat de les noves cultures en els mitjans, entre altres qüestions. La taula estarà conformada per:

- Maria Manyosa, comunicadora social de l'Observatori del Discurs Discriminatori als Mitjans.

 - Paco Martín, periodista i membre de l'Associació Darna.


- Fatou Faye Secka, presidenta de l'Associació Equis-MGF (equip de sensibilització sobre la mutilació genital femenina).
 

Modera: Isidre Ramos, Grup de Treball de Periodisme Solidari i Diverscat.

 

 


redacció

Developer