Data: 22 de novembre del 2018 a les 18:30h
Lloc: Fundació Antoni Tàpies (C/Aragó, 255. Barcelona)
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Les nostres ciutats són sistemes dinàmics amb una gran pressió, que inclouen el creixement demogràfic, l'hiper-consum i la demanda creixent de mobilitat. Les xarxes de trànsit dens a través dels espais restringits creen patrons complexos de contaminació urbana. El canvi climàtic amplifica els riscos existents i afecta la salut humana de moltes maneres. Actualment ja són evidents les altes temperatures, les pluges extremes, l'augment de les tempestes i l'augment del nivell del mar. La disrupció d'aquest nou ecosistema obre la porta a noves infeccions i a patologies reemergents; un canvi climàtic ràpid pot superar la capacitat d'adaptació dels sistemes alimentaris. Però hi ha oportunitats i riscos: és possible millorar les ciutats de manera que redueixin les amenaces del clima i beneficiïn la salut i el benestar. En aquesta conferència, s'assenyalaran alguns exemples.
El ponent de la conferència serà el Dr. Alistair Woodward, doctorat en epidemiologia per la Universitat d’Adelaida. Cap d’epidemiologia i Bioestadística a la Universitat d’Auckland. És expert en salut pública, epidemiologia, salut ambiental i en canvi climàtic.
Modera Xavier Rodó professor i investigador ICREA a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), on dirigeix el programa d’investigació en clima i salut. Entre 2008 i 2013 va ser director fundador de l’Institut Català de ciències del Clima (IC3), una institució pionera en l’estudi de la biosfera i dels comportaments del clima. També ha estat investigador de la Universitat de Princeton a GDFL/NOAA (Princeton), el COLA/IGES de Maryland i el CASPO a la Scripps Institution of Oceanography (UCSD).
La conferència serà en anglès i hi haurà servei de traducció simultània al català.
Organitza: Fundació Catalunya Europa
#ciutat #barcelona #catalunya #catala #conferencies #agenda #gratis #mediambient