..... Inici | Ràdio | Recerca

Basant: Un documental d’Andres Antebi, José González Morandi, Pablo González i Eva Serrats

by 20:40 0 comentaris
Sinopsi: Els estels de paper giren embogits, pintant de colors el cel de Lahore (Pakistan), dies abans de l’arribada de la primavera. Arran de terra, la ciutat bull. Milers de persones preparen apassionadament el Basat, la festa popular mes arrelada. Però no tothom s’estima la festa. En una conflictiva conjuntura política, algunes veus influents de l’islamisme clamen contra el vol d’estels, un costum mil·lenari que consideren salvatge, anti-islàmic i anti-nacional. El govern accedeix a la pressió prohibicionista i amenaça amb aplicar la llei antiterrorista a tots aquells que facin volar estels. Hi ha mobilitzacions de protesta i empresonaments massius. La ciutat es reclou en un trist silenci. Alguns, no obstant això, desafien la llei, estels en mà. Una historia real, però difícil de creure.

Andrés Antebi: Antropòleg i documentalista. És professor de tècniques d’etnografia a la Universitat Pompeu Fabra i ha impartit classes sobre cultura islàmica a la Diputació de Barcelona. Ha estat guionista de documentals i ha publicat diversos llibres dins l’àmbit de l’Antropologia.

Pablo González Morando: Historiador i documentalista. Ha estat assessor històric i guionista de diverses exposicions per la Diputació de Barcelona i ha publicat el llibre Tràgica, roja i gloriosa: Una setmana de 1909.

José González Morando: Va estudiar cinema, a la Universitat del cinema de Buenos Aires i en el CECC de Barcelona, especialitzant-se en càmera i fotografia. Ha realitzat diversos documentals, entre ells, Can Tunis, codirigit amb Paco Toledo i Mauritània. La caravana del cinema. 

Eva Serrats: És arquitecta, fotògrafa i realitzadora de cinema documental. Ha realitzat nombroses exposicions i publicat diversos llibres de fotografia.

Després de cada projecció s’entaularà un col·loqui entre els autors i el públic assistent.

Data: dijous 28 de novembre de 2013
Hora: 21h 30
Lloc: Cinemes Girona
Preu: 5€

Unknown

Developer