..... Inici | Ràdio | Recerca

El treballador de l'any, de Zhu Fadong

by 22:00 0 comentaris
Franco de Toledo Art Projects, es complau a presentar l'exposició individual de l'artista contemporani xinès Zhu Fadong.

Aquesta exposició es compón de dibuixos sobre paper, lona y alguns objectes. 

Zhu Fadong, a les seves obres performàtiques utilitza la seva pròpia imatge com a fil conductor principal. Això li serveix per a subvertir i ironitzar al voltant del significat i incidència d’algunes grans marques occidentals sobre la antiga cultura xinesa. També ens parla de la idea de “l’home, l’esforç i el treball”.

A una de les seves obres titulada Certificate of merit for Zhu Fadong, 2006, que consisteix en 2 dibuixos de 3,40m x 3,24 m, en els que fa un retrat de si mateix en un certificat de mèrit al “treballador de l’any”, explica les seves qualitats i valors per a fer-se valedor d’aquest ridícul reconeixement.

La seva línea de treball tan en el format de la performance com en altres suports es pot situar en el “realisme cínic”.

Els riures de Yue Minjun o els badalls de Fang Lijun, entre d’altres renombrats artistes xinesos, realitzen les seves obres com a crits de mordassa, en el context d’una producció artística extremadament competitiva, que sorgeix en mig d’un sistema absolutista, repressor i absurd.

El país, que avui dia s’autodenomina una de les primeres potències econòmiques del planeta, deu massa explicacions a la resta del món per definir cóm ha assolit el seu lloc al capdamunt del rànquing econòmic, ja que més del 70% de la seva classe treballadora, viu quasi al límit de la pobresa.

Les xifres de l’èxit de vegades eclipsen el vertader contingut del que considerem èxit econòmic i benestar social.

Aquesta posició d’avantatge, les xifres d’èxit, pretenen deixar de banda el ser humà. Aquesta qüestió l’hem de tenir en consideració abans de desitjar entrar en aquells llistats que atempten contra la vida i el benestar real dels ciutadans.

L’educació i la cultura no haurien de ser moneda de canvi al servei d’objectius macroeconòmics que pretenen deliberadament la submissió de la població i el seu conseqüent esclavatje.

La resignació és un suïcidi quotidià.

Data: dijous 28 de novembre de 2013
Hora: 20h
Lloc: instalació permanent al carrer Còdols amb Rull, titulada Jardí d'Art
Aforament limitat. Entrada gratuïta.

Unknown

Developer