..... Inici | Ràdio | Recerca

Vesprades cautives: "Homenatge a Mali"

by 10:40 0 comentaris
Amb el nom de "Homenatge a Mali", la segona de les Vesprades Cautives serà una acció dedicada a una terra situada ara mateix en el focus informatiu i que els amants de la música. Han preparat una taula rodona en què participaran Jordi Armadans, director de Fundació per la Pau, i Toni Nogales, geògraf, viatger des de fa anys i col·laborador del Centre d'Estudis Africans. Ells ens explicaran un munt de coses interessants, moltes d'elles poc conegudes, sobre el conflicte, sobre la història i sobre la cultura del país. Abans i després, hi haurà una sessió de discjòquei ben especial, que en aquest cas ens aproparà una petita part de l'enorme creativitat musical maliana.


Vídeo: En resposta a la situació a Mali, Fatoumata Diawara ha reunit més de 40 dels músics més reconeguts del país per gravar un vídeo amb una cançó per la pau. El grup col·lectivament anomenat "Veus Unides per Mali inclou Amadou i Mariam, Oumou Sangare, Bassekou Kouyate, Vieux Farka Toure, Djelimady Tounkara, Toumani Diabate, Arby Khaira, Kasse Mady Diabate, Salah Baba, Afel Bocoum, Jah Tiken, Amkoullel i Habib Koité entre molts altres. La cançó es diu 'Mali-ko' (Pau / La Paix).

Què són les Vespredes Cautives?
Són viatges musicals que ens permetran descobrir móns amb els quals podem relacionar-nos des d'una perspectiva nova i fresca. Sempre amb la música com a eix i motivació, i des d'una intenció lúdica i una visió intercultural, seran uns vespres que ens traslladaran a universos sonors a través de sessions de dj's, d'audicions comentades o de píndoles conceptuals al voltant d'un estil o d'una zona geogràfica.

Què és el "Colectivo Cautivo"?
Colectivo Cautivo és un projecte per a la promoció de l´alegria intercultural i la convivència entre diferents a través de la música. Treballa des d´un seguit de propostes lúdiques sobre l´escenari i també a través de mòduls de formació, sempre amb la música com a eix i motivació. És un projecte engegat per en Jordi Urpí, en Claudi Yoldi i la Brigitte Vasallo. Aquests tres activistes musicals de llarga trajectória amb experiència en àmbits com el periodisme musical, la mediació social i la gestió cultural; han destacat per comunicar sempre des de l´emoció i l´empatia, des del contagi i l´entusiasme. I amb aquest projecte es converteixen en residents de la nova temporada de la B1.

Quan? Avui a les 19:00h
Més info: A la Nau B1

Maria Dantas

Developer