..... Inici | Ràdio | Recerca

Trobades Interculturals en temps de crisi: la banca islàmica

by 13:10 0 comentaris
¿Banca islámica como alternativa ética?


Dins de la sèrie d'actuacions del Centre d'Estudis Africans “Cartografia de coneixements, cartografia de sabers”, s'ubica aquesta proposta sobre la banca islàmica.
Els bancs, “grans responsables de la crisi del sistema econòmic, tenen per objectiu maximitzar els beneficis constantment. En aquesta cursa que sembla no tenir fi, la banca islàmica representa una alternativa al model financer actual”, expliquen des de l'organització de la jornada.

La banca islàmica proposa una banca, tant per a particulars com per a empreses, amb una opció ètica, transparent i responsable respecte al conjunt de la societat. En aquesta edició de les Cartografies, de la mà de l’economista experta en finances islàmiques Najia Lotfi, es parlarà de la banca islàmica.
Quan parlem de banca o finances islàmiques parlem de banca halal, essent impossible dissociar un concepte de l’altre. Aquesta relació implica que el model bancari ha d’acomplir unes normes, uns principis ètics i una concepció del món en general i de les finances en particular vinculada a l’Islam.

La trobada té lloc el 20 de febrer a les 19:30 h a l'Espai Jove La Fontana, Gran de Gràcia 190 de Barcelona. Més informació: cea.inscrpcions@gmail.com

Entitat redactora: iWith.org

Maria Dantas

Developer