..... Inici | Ràdio | Recerca

"La diversitat en les colles castelleres"

by 14:31 0 comentaris
Concidint amb les Festes de la Mercè, a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura volem apropar-nos a l’espai comú de vivències, sensacions, records i experiències emocionals que signifiquen les festivitats tradicionals. I ho fem iniciant el cicle “Festivitats: descobrint similituds”, en el qual reflexionarem sobre els trets comuns i, per tant, sobre el paper cohesionador que tenen les celebracions diverses a la nostra ciutat.
Al llarg dels propers mesos descobrirem que tothom pot trobar punts de contacte en les festes tradicionals de les cultures més diverses. I, naturalment, reivindicarem aquests espais de trobada com a espais d’interculturalitat. El cicle, que s’articula al voltant de xerrades obertes, comença amb:

La diversitat en els colles castelleres 
Cicle “Festivitats: descobrint similituds

Fins a quin punt les colles castelleres poden arribar a ser punts de trobada intercultural? Els castells, que s’han anat aixecant des de fa més de 200 anys a Catalunya, tenen per principal objectiu reunir tanta gent com es pugui: homes i dones, grans i petits, tots tenen l’oportunitat de treballar per un objectiu comú. Aquesta necessitat d’inclusió atrau molta població d’origen immigrant que cada vegada té més espai en aquesta pràctica cultural.
La primera xerrada del cicle “Festivitats: descobrint similituds” la dedicarem als castells i als castellers. Durant l’activitat, a més de saber en què consisteix i com funciona aquesta manifestació popular, podrem xerrar amb la Colla Jove de Barcelona i la Colla de Poble-sec perquè ens expliquin a diversitat cultural i de provinença dels seus integrants.

Quan? Dijous 20 de setembre, a les18.30 h
On? A l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura. C/ d’Avinyó, 52
Activitat sense necessitat d’inscripció

Maria Dantas

Developer