..... Inici | Ràdio | Recerca

L'Actualidad dels Drets Humans

by 22:34 0 comentaris
El programa d'actualitat "Matí a 4 bandes", presentat pel periodista Toni Marín de dilluns a divendres de 8 a 12h a Ràdio 4, ha estrenat recentment una secció dedicada als drets humans. David Bondia, director de l'Institut de Drets Humans de Catalunya i professor de Dret Internacional a la Universitat de Barcelona, és l'encarregat de conduir aquest espai tots els dimecres de 11 a 11.30h.
En tot temps de crisi, crisi de valors, crisi d’idees, crisi econòmica com l’actual, sempre hi ha el risc de tancar-nos en nosaltres mateixos, oblidar les lluites socials i sacrificar les grans conquestes socials com poden ser els drets i humans i les llibertats fonamentals.
Un exemple d’aquest sacrifici poden ser les conseqüències de les mesures que es varen adoptar després dels atemptats de l’11 de setembre de 2001 i que hem patit durant aquests darrers anys, on s’ha donat prioritat a la seguretat per sobre de qualsevol llibertat. Aquest serà un dels temes que en el futur tractarem en aquesta secció.
La secció pretén donar veu als sense veu, analitzar les lluites en favor dels drets humans que s’han produït en el món i a casa nostra, amb una finalitat pedagògica, però sense perdre el rigor acadèmic, sent conscients que qualsevol teoria jurídica sobre el drets humans i llibertats fonamentals es fonamenta en les lluites socials i en les conquestes de persones que han reivindicat de forma constant que els drets humans i les llibertats fonamentals són inherents a les persones, sense distinció de raça, color, sexe, origen social, etc...
Durant els diferents programes d’aquesta secció, intentarem veure quines són les premisses fonamentals per tal de veure com fer front als grans reptes en matèria de drets humans i llibertats fonamentals que existeixen en el segle XXI.

Maria Dantas

Developer