..... Inici | Ràdio | Recerca

Puig afirma que la immigració origina conflictes però rebutja associar-la amb delinqüència

by 7:11 0 comentaris
El conseller d'Interior inaugura a Barcelona unes jornades sobre la gestió de la diversitat i la seguretat ciutadana.
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat aquest dimarts que associar immigració amb delinqüència és una "barbaritat", tot i que ha advertit que es falseja la realitat si s'ignora que la immigració origina tensions i conflictivitat social i porta associades certes formes de delinqüència. Puig, que ha inaugurat unes jornades sobre la gestió de la diversitat i la seguretat ciutadana, ha fet un balanç positiu de la contribució de la immigració a la societat, però ha assenyalat que suposa un "repte colossal" integrar el milió i mig d'immigrants arribats a Catalunya en l'última dècada. El conseller ha advertit, però, que seria "falsejar la realitat" ignorar que la immigració també origina tensions, desequilibris i conflictivitat social.
Segons Puig, una part d'aquestes tensions està relacionades amb la seguretat pública, en matèries com la delinqüència i l'ordre públic. Puig ha subratllat que equiparar immigració amb delinqüència és un acte de "xenofòbia" i una "barbaritat", però no per això es pot ignorar que la immigració porta associades certes formes de delinqüència, ja que no reconèixer-ho seria una "frivolitat". La majoria d'immigrants han vingut a Catalunya a treballar i a llaurar-se un futur millor, segons el conseller, que no obstant ha advertit que també hi ha "petits grups", com passa també entre els catalans d'origen, disposats a delinquir.
Com a exemple, el titular d'Interior ha recordat dues xarxes de crim organitzat desarticulades recentment pels Mossos d'Esquadra, una integrada per ciutadans xinesos i una altra per nigerians que explotaven compatriotes. Puig ha remarcat que precisament les primeres víctimes d'aquestes xarxes internacionals acostumen a ser altres estrangers, que pateixen l'extorsió dels seus compatriotes, i que la resta d'immigrants també es converteix en víctima indirecta en patir l'estigmatització social pel seu origen.

Esclat socialUn dels altres punts de conflicte és l'esclat social per la "impotència" a l'hora de prosperar, que desemboca en protestes d'immigrants i els converteix en el "boc expiatori" per la frustració d'alguns autòctons. Per aquest motiu, ha afirmat que els Mossos aprofundiran en tasques de prevenció i explotaran la vocació de proximitat amb una nova unitat de mediació. Aconseguir l'èxit de la integració de la diversitat passa per defensar uns "principis comuns indiscutibles": el compliment de la llei sense excepcions de cap tipus i el respecte a l'espai públic dels principis del civisme, la urbanitat, la convivència i el respecte mutu.

Font

Maria Dantas

Developer