..... Inici | Ràdio | Recerca

Món local i immigració. Què és notícia?

by 23:34 0 comentaris
L'objectiu de les IV Jornades de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual és reflexionar sobre el com i el per què de la visibilitat i de la invisibilitat de determinades notícies entorn de la immigració, especialment en el món local.
El marc general de reflexió que proposem és l'articulació de la diversitat entre la política local i la cobertura dels mitjans de comunicació nacionals i locals. La premissa és que si hi ha una característica que distingeix la gestió de la immigració a Catalunya és, precisament, la seva perspectiva municipal. El món local és ara més que mai el centre de l'atenció política en qüestions d'immigració.
En aquesta línia, volem expressar que no tot el que és visible en els mitjans de comunicació és el més important. Hi ha també una realitat política local que té més dificultats de fer-se visible malgrat que contribueixi a generar confiança, a anticipar-se a conflictes potencials i, fins i tot, a desenvolupar la ciutat i la seva cohesió a través de polítiques que promouen la interacció, la interculturalitat i la inclusió social.
Per aquesta raó, volem que aquestes Jornades siguin una oportunitat per compartir un espai de trobada i de discussió mútua entre els mitjans de comunicació audiovisual que cobreixen la notícia municipal entorn de la immigració i una representació d’ajuntaments que aposten per un enfocament intercultural com a forma de gestió de la diversitat, i no sempre són visibles. A cada taula rodona ens plantejarem una pregunta bàsica, que dimensiona la pregunta general de la Jornada: “què és notícia?”. Així, a la taula de mitjans de comunicació la pregunta és “immigrants, fins quan?”, mentre que a la taula de ciutats es discutirà com poden aconseguir visibilitat les polítiques interculturals.
Aquestes Jornades s’adrecen tant a responsables polítics d'administracions locals com a professionals dels mitjans de comunicació, així com a acadèmics i a estudiants interessats en la matèria. Esperem que hi participi tothom per tal d'avançar conjuntament en una qüestió tan crucial com el foment d’un llenguatge inclusiu i la difusió d’iniciatives de convivència intercultural promogudes per xarxes ciutadanes i polítiques locals de gestió de la immigració.

Quan: 16/12/2011 09:30

Maria Dantas

Developer