..... Inici | Ràdio | Recerca

El Pacte Nocional per a la Immigració, suma

by 23:38 0 comentaris

Noves entitats adherides al Pacte Nacional per a la Immigració
Una trentena d’organitzacions s’han adherit al Pacte Nacional per a la Immigració que ja agrupa un centenar d’organitzacions representatives del teixit cívic, econòmic i social de Catalunya.
El Pacte Nacional per a la Immigració es va signar l’any 2008 a Barcelona amb l’objectiu de resoldre els nous reptes i necessitats d’una societat que en els darrers anys ha experimentat una transformació demogràfica molt gran. En un començament 32 entitats representants del la societat catalana van signar el pacte. Avui sumen ja un centenar.
El dimecres 14 de desembre, en un acte presidit pel conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, vint-i-set organitzacions es van adherir. Entre elles la Fundació Pere Tarrés, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la Federació d’Ateneus de Catalunya, Justícia i Pau o el Centre Unesco de Catalunya- UNESCOCAT.
A l’acte també hi va assistir Xavier Bosch director general per a la Immigració, que va agrair a les noves organitzacions adherides el compromís i l’esforç per crear una societat més justa i cohesionada.
El Pacte inclou 65 polítiques a reforçar i 50 noves mesures a assolir abans del 2020. Algunes ja s’han assolit i altres s’estan desplegant en l’actualitat. S’estructura en tres eixos: el primer sobre fluxos migratoris, el segons sobre l’adaptació del serveis públics a les noves necessitats socials i el tercer sobre la integració en una cultura pública comuna.

Autor: Federació d'Ateneus de Catalunya
Entitat redactora: Federació Ateneus de Catalunya

Maria Dantas

Developer