..... Inici | Ràdio | Recerca

Mostra fotogràfica “A les invisibles”

by 15:30 0 comentaris
A les invisibles és un projecte fotogràfic de Consuelo Bautista, a través del qual es reflexiona sobre la situació de les dones que han immigrat a Espanya des de diferents llocs del món a la recerca d'oportunitats de treball i d'una vida millor. Algunes d'aquestes dones tenen feines de gran responsabilitat social (cuidant ancians, nens…) prestant un servei de suport en milers de llars espanyoles, o en diferents camps de la indústria impulsant l'economia. Algunes d'aquestes dones són explotades en sectors industrials on els paguen sous que no corresponen a l'esforç que fan. Altres són sotmeses a pressions pels deutes adquirits durant el dur viatge d'entrada a Europa, i formen part de xarxes de prostitució, avui dia compostes per un alt percentatge de dones immigrants.

La Consuelo ens proposa, mitjançant el llenguatge de les imatges, un viatge a aquest univers que avui forma part de la seva vida quotidiana. Ens mostra imatges que no ensenyen rostres, sinó que descriuen subtilment la vida quotidiana en aquest costat del món de dones immigrants que provenen de Llatinoamèrica, Àfrica, Àsia i d'alguns països d'Europa.

Aquest treball es planteja com una aportació de reflexió i sensibilizació envers una situació social complexa, com és la que viuen les dones immigrants, i que obliga a una revisió i una nova mirada de la nostra societat al respecte.

La mostra fotogràfica es podrà veure del 3 novembre al 13 de desembre. Text en pdf

Dijous 3 a les 18. 30h. Presentació i lectura de textos. Espai Avinyó - Llengua i cultura

Hi participarà la fotògrafa Consuelo Bautista i dones de diverses associacions i procedències, que llegiran els seus textos entorn de la visibilitat / invisibilitat de la dona immigrada. Associacions i entitats participants:

- Consuelo Bautista. Web
- ADIS: Associació de Dones Migrades Subsaharianes. Web
- Q'atary Perú. Web
- La indomable. Web
- Dones Fem. Web
- Xarxa Raval Dona (per confirmar)
- Women's Corner (Casa Àsia). Web

redacció

Developer