..... Inici | Ràdio | Recerca

'Eines d'anàlisi' sobre el Tractat Mundial de Comerç d'Armes

by 15:21 0 comentaris

L'ICIP i la Fundació per la Pau organitzen una sessió del cicle 'Eines d'anàlisi' sobre el Tractat Mundial de Comerç d'Armes. L'acte el moderarà la directora de l'ICIP, Tica Font, i comptarà amb les intervencions de Xavier Alcalde, investigador de l'ICIP, i Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau. Els dos ponents, que van participar el juliol passat a la Tercera Comissió Preparatòria del Tractat, parlaran sobre l'estat de les negociacions i del possible desenllaç de la reunió internacional de l'estiu del 2012 on es tancarà el document. Amb Xavier Alcalde, investigador de l'ICIP, i Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau.

 

Data: 03.11.2011

Hora: 17:30h

On: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya 10), Barcelona.

 

Fòrum d'informació i debat sobre el Tractat de Comerç d'Armes

El web de l'ICIP inaugura un espai amb notícies, material acadèmic i documents sobre el Tractat Internacional per regular el Comerç d'Armes, que és previst que se signi l'estiu del 2012 a Nova York.

En aquest espai, al qual es pot accedir des de l'apartat de 'Dossiers temàtics' de la Biblioteca, hi trobareu notícies actualitzades periòdicament, de premsa nacional i internacional, relacionades amb el comerç d'armes; material acadèmic rellevant, ja sigui en format de monografies o d'articles en revistes especialitzades, tots ells disponibles a la biblioteca de l'ICIP; o una agenda d'activitats per poder estar al dia dels principals esdeveniments en aquest àmbit.

També es poden consultar els documents de l'Institut de Nacions Unides que fa recerca en qüestions de desarmament (UNIDIR) referents, per exemple, a l'àmbit d'aplicació del Tractat, la seva posada en pràctica i els criteris que hauran de guiar les transferències d'armament; i un document elaborat per l'ICIP en què s'exposen els arguments a favor i en contra del Tractat. A més, amb regularitat, l'ICIP oferirà anàlisis i altres documents propis sobre aquesta temàtica. Tots els textos estan disponibles en català i properament també els trobareu en castellà i en anglès.

D'altra banda, el web també vol ser un espai interactiu i per això hem inclòs una secció del Twitter, per seguir els comentaris sobre el TCA en temps real. Així mateix us oferim la possibilitat de fer-nos arribar suggeriments a l'adreça recerca.icip@gencat.cat

Cronologia del Tractat

La iniciativa d'elaborar un tractat per a la regulació de les importacions, exportacions i transferència d'armes la va forjar un grup de premiats amb el Nobel de la Pau. A partir d'aquí, el 2003 un grup d'ONG va llançar la campanya 'Armes Sota Control' i, tres anys més tard, 153 estats van votar a favor d'iniciar els treballs per a un tractat de comerç d'armes. El 2009, l'Assemblea General de l'ONU va establir un calendari de negociacions per al tractat i va fixar una conferència internacional per a la seva signatura, prevista per l'estiu del 2012 a Nova York.

 

redacció

Developer