..... Inici | Ràdio | Recerca

Un campus de mig milió d’alumnes!

by 15:26 0 comentaris
I si poguessis anar a un campus universitari que integrés l’Euroregió que engloba Catalunya, les Illes Balears, Midi-Pyrénées i Languedoc-Roussillon?
L’octubre de 2004, quatre regions (Catalunya, Illes Balears, Midi-Pyrénées i Languedoc-Roussillon) van decidir aplicar una cooperació efectiva en els àmbits de l’educació superior, la recerca i la innovació, mitjançant la creació de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. Es tracta, doncs, de compartir un patrimoni considerable, amb les complementarietats i el benefici esperat d’aquesta cooperació, reforçada per l’impuls polític de l’Euroregió.
L’Eurocampus és un projecte interuniversitari que va néixer el 2004 per esdevenir el campus universitari més gran d’Europa, amb més de mig milió d’estudiants, 45.000 investigadors i 87 centres docents.
L’objectiu d’aquesta iniciativa?
La seva finalitat és la de potenciar els llaços entre les regions membres de l'Euroregió Pirineus Mediterrània a través de la mobilitat d'estudiants, docents i investigadors, i enfortir d’aquesta manera la cooperació en matèria d’innovació i investigació.
Però a més, fomenta els avantatges de l’intercanvi, tant a nivell d’estudiants com d’investigadors i posteriorment de professionals. A més, ofereix als alumnes tarifes reduïdes i l’accés a una eina virtual d'intercanvi i comunicació comuna, publicació en línia de les ofertes de formació, cursos i informacions, i la creació de plataformes per als investigadors.
Tot això, a més de recolzar l’aprenentatge de les llengües de l’Euroregió mitjançant un ensenyament gratuït i intensiu a través del Projecte IC4.
Però on està l’Eurocampus?
L'Eurocampus potencia l’intercanvi proper d’estudiants, professors i investigadors de l’Euroregió, a més dels seus coneixements i estudis, entre els 100 centres repartits entre Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.

Maria Dantas

Developer