..... Inici | Ràdio | Recerca

Amazon.es ja és actiu amb 50.000 llibres en català

by 4:05 0 comentaris
El portal no té versió en català. El vice-president per a Europa, Greg Greeley, ha presentat l'entrada al mercat de l'estat espanyol a Madrid

La notícia es va començar a escampar amb insistència la setmana passada, quan Greg Greeley, vice-president d'Amazon a Europa, va convocar una conferència de premsa, que s'ha fet aquesta tarda a Madrid, per a anunciar 'una cosa d'interès'. La 'cosa' és, tal com es preveia, l'activació d'Amazon.es, la filial ibèrica de la llibreria en línia nord-americana. El domini ja funciona i disposa d'un apartat de llibres en català amb cinquanta mil referències englobades en una vintena de gèneres. Ara, la interfície del portal és únicament en espanyol.
Segons Greeley un dels objectius que mou Amazon és oferir i facilitar als seus clients un catàleg tan extens com sigui possible de productes. Amb aquesta filosofia Amazon.es inclou una pestanya d'accés a la botiga de llibres en català. S'hi poden trobar apartats de llibres de literatura i ficció; salut, família i autoajuda; literatura infantil, biografies, diaris i fets reals; societat i ciències socials; art, cinema i fotografia; Història; i Llengua, lingüística i redacció.

En aquesta primera jornada els més venuts han estat 'Drames rurals' de Víctor Català, 'Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo', d'Albert Espinosa i 'Incerta glòria' de Joan Sales. Greeley no ha volgut parlar del futur de la distribució de llibres en català. Segons ha afirmat, és política de l'empresa no parlar mai dels següents passos que es faran 'però ens centrem sempre en ampliar la nostra varietat i fer-la més exhaustiva i rica'.

El catàleg d'Amazon.es conté, a més de llibres en català, títols en espanyol, èuscar i gallec.
Amazon és des de fa anys el portal de venda en línia més important i divers, amb un catàleg de milions de llibres impresos i electrònics, a més de desenes de productes com ara compactes, DVD, jocs, aparells d'electrònica de consum i, fins i tot, roba, alimentació i mobiliari. Ras i curt, és l'empresa de comerç electrònic més gran del món, amb un model de negoci que, com recordava l'emprenedor Martin Varsavsky en aquest article, n'ha catapultat el valor de mercat a cent mil milions de dòlars en disset anys de funcionament –per damunt de monstres com Telefónica.

De moment, Amazon.es ha aterrat a casa nostra amb una oferta de 2,5 milions de llibres, 130.000 DVD de cinema i sèries televisives (sense apartat en català), 450.000 compactes de música i 65.000 productes d'electrònica de consum, videojocs, joguines, rellotges i petits electrodomèstics. De productes digitals, com ara llibres electrònics, en distribuirà més endavant, probablement abans de Nadal.

Tal com explica el mateix director d'Amazon, Jeff Bezos, en una carta de presentació d'Amazon.es, el portal ibèric arriba amb un programa de subscripció (Amazon Premium) que proposa als clients de rebre un nombre il·limitat trameses garantides en dos o tres dies per 14,95 euros l'any, en comptes de pagar les tarifes establertes per a cada comanda. Bezos també anuncia l'obertura de Marketplace, en què empreses i particulars es poden vendre els productes de primera mà, o de segona, a través d'Amazon.es.

Fins ara, Amazon tan solament tenia filials, fora dels EUA, a Alemanya i Àustria, al Canadà, França, la Gran Bretanya, Itàlia, el Japó i la Xina. /font

adroca

Developer