..... Inici | Ràdio | Recerca

Com millorar l'èxit educatiu de l'alumnat d'origen immigrat?

by 4:06 0 comentaris
El dimecres 28 de setembre a les 18.30h a la Sala Cotxeres del Palau Robert, la Fundació Jaume Bofill us convida a un acte en què es debatrà a fons sobre aquesta qüestió.

Malgrat els esforços dels darrers anys en l'acollida de l'alumnat nouvingut i l'atenció a la diversitat cultural, els resultats educatius de l'alumnat d'origen immigrat continuen essent majoritàriament dolents. És evident que aquesta realitat respon a molts factors, però quins d'aquests factors es poden combatre des dels centres educatius? La predisposició a aprendre té molt a veure amb aspectes emocionals i relacionals... els tenim prou en compte en els nostres centres? Sabem detectar les pràctiques educatives generadores d'exclusió dins els centres? Quin rol hi tenim els docents? Com és la relació que tenim amb l'alumnat d'origen immigrat?

Per encetar el debat, Pep Gratacós (professor i tutor d'aula d'acollida a l'Institut Pere Alsius de Banyoles) i Pilar Ugidos (mestra i directora de l'Escola Miquel Bleach de Barcelona), presentaran el llibre Diversitat cultural i exclusió escolar. Dinàmiques educatives, relacions interpersonals i actituds del professorat, publicat dins la col·lecció Conciutadania Intercultural.

Inscripció a l'acte
Més sobre la col·lecció

Adquisició o descàrrega del llibre

adroca

Developer