..... Inici | Ràdio | Recerca

Cloenda del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona

by 20:24 0 comentaris
Itacat ha acudit a l’acte de cloenda i lliurament de premis es va celebrar ahir, diumenge, 12 de juny a les 19h al Palau de la Virreina de Barcelona www.festivaldecinemaidretshumans.cat.
El Festival, que va celebrarà la seva primera edició del 8 al 12 de juny a Barcelona, a més de projectar les obres en competició, va organitzar diverses taules rodones amb participació de l’actual portaveu de Wikileaks, Kristinn Hrafnsson; de Javier Couso, germà de José Couso, periodista mort a Iraq al 2003 pels trets d’un carro de combat nordamericà; i dels cineastes islandesos Gunnar Sigurdsson y Gudmundur Andri Skúlason, figures clau en l’esclariment de les causes de la crisi financera a Islàndia.
El Festival va comptar amb el suport d’Amnistia Internacional, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Survival, la Càtedra Unesco sobre Pau i Drets Humans, l’Institut Català Internacional per la Pau, el CCCB i l’Ajuntament de Barcelona, entre altres.
A més del Premi Honorífic del Festival concedit a l’equip de Latituds TV3, també es van concedir els premis: Amnistia Internacional, Survival Internacional, Periodisme Internacional i Drets Humans, Millor Llargmetratge i Millor Curtmetratge.

Kristinn Hrafnsson - "Collateral Murder"
Arturo Hortas - "Sucumbíos, Tierra sin mal"
Latituds TV3
Rai Fernández - "El otro mundo"
Roberto Hernández - "Presunto culpable"
Elena Varela (lectura de la seva carta)
"Newen Mapuche, la fuerza de la gente de la tierra"

Maria Dantas

Developer