..... Inici | Ràdio | Recerca

Entrevista als portaveus de la Coordinadora Nacional per la Independència.

by 3:44 0 comentaris

Per Diego Arcos.

La Coordinadora nacional per la Independència es la organització que es va crear a Arenys de Munt, al setembre de 2009, setmanes desprès de la primera consulta per la Independència. Aquesta Coordinadora ha estat la responsable de gestionar totes les onades de consultes a tot el territori del Principat.


La nova direcció, escollida al desembre de l 2010, ha realitzat un plenari a Sant Feliu de Guíxols, en el que s'han pres resolucions indubtablement històriques. El Plenari va dur a terme el dissabte 12 de febrer, a una sal del Museu Històric de Sant Feliu de Guíxols, amb una organització excel·lent per part de Guíxols Decideix. Desprès del plenari vam entrevistar a Juli Carbonell, portaveu de la Coordinadora i Joan Contijoch, qui va moderar la taula del Plenari, els registres sonors s'emetran al proper programa de Som a Itaca i  aquí us fem 5 cèntims dels continguts.


El plenari va avançar en la coordinació amb Barcelona Decideix, per aportar voluntaris i recursos d'altres comissions que ja han realitzat les consultes. Es va gestionar la coordinació dels 20 localitats que
faran la consulta el mateix dia que Barcelona.

EXTERIOR: Es va crear un grup de Treball per impulsar la consulta a la Catalunya exterior, especialment entre els Casals Catalans de l'estranger i de la resta dels estats en que estan repartits els
territoris catalans; Estat espanyol, França i Itàlia. S'ha proposat la data del 23 d'abril, Sant Jordi, per realitzar la consulta entre els 800.000 catalans que viuen fora del Principat.

ASSEMBLEA NACIONAL DE CATALUNYA:

La resolució mes transcendent ha estat la del pla de treball que conduirà a la creació de l'Assemblea Nacional de Catalunya. Una assemblea Constituent, la que haurà de preparar i convocar a un
plebiscit vinculant per la independència de Catalunya i escollir la representació que redacti la constitució del nou esta català.

Es proposa com a data de convocatòria de la primera sessió de la ANC per el novembre d'aquest any.
Segurament algun lector podrà somriure sorneguerament dient: que aquesta reunió a Sant Feliu de Guíxols es proposa convocar a una assemblea constituent? Qui els creurà?

Quan vam convocar la consulta d'Arenys, ningú es va creure que es faria ni molt menys que arribaríem a marcar l'agenda política de l'estat espanyol i dels Països Catalans. La independència esta en marxa i com diu Contijoch, esta al tombar de la cantonada històrica.Entrevista als portaveus de la Coordinadora Nacional per la Independència.

Podeu escoltar la entrevista complerta a Som a Ítaca dissabte de 18 a 21 al 94.2 de la FM de Barcelona.

redacció

Developer