..... Inici | Ràdio | Recerca

Terrón avala les mocions per vetar els immigrants incívics

by 12:51 0 comentaris
La secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Anna Terrón, va manifestar ahir a Salt que, tot i que no és vinculant, si un ajuntament emet un informe negatiu sobre un immigrant, el govern de l'Estat en farà cas i denegarà a aquesta persona el permís de residència per arrelament o el reagrupament familiar.

Terrón també va avalar que els ajuntaments facin servir, a l'hora de fer els informes en qüestió, les ordenances municipals de civisme i convivència. Amb aquestes declaracions, la secretària d'Estat d'Immigració va donar per bones les mocions que fins ara han aprovat els consistoris de Salt, Vic, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat i Lleida demanant al govern de l'Estat que denegui els permisos de residència per arrelament i els expedients de reagrupament familiar als immigrants que tinguin un comportament incívic.


Tot i que, d'acord amb el nou reglament d'estrangeria, la realització dels informes són competència de les comunitats autònomes, aquestes poden delegar aquesta tasca als ajuntaments per una qüestió de proximitat als ciutadans. En aquest sentit, l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, va demanar, ahir, públicament, al conseller de Benestar Social, Josep Maria Cleries, la delegació al seu consistori d'aquesta competència. Una petició que va tenir una resposta positiva de Cleries. "S'ha de premiar a l'immigrant que s'esforça per integrar-se i el que se situa fora del sistema, no es pot beneficiar" dels mateixos avantatges que el que respecta les normes, va declarar Pineda, que va afegir que, si li donen "l'oportunitat" de fer els informes sobre els immigrants, la utilitzarà.

Pineda va justificar la presentació i aprovació de la moció en aquest sentit, adduint que, en el moment que la van presentar, es desconeixia el contingut del reglament d'estrangeria.

A l'immigrant que no fa res per integrar-se i se situa fora del sistema, no se'l pot premiar
Iolanda Pineda Alcaldessa de Salt

redacció

Developer