..... Inici | Ràdio | Recerca

Espai Transforma't al festival Cruïlla 2023 | 6, 7 i 8 de juliol

by 16:22 0 comentaris


Activitat que compta amb la participació d'una vintena d'ONGs i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament amb l'objectiu de promoure la presa de consciència sobre situacions de desigualtat i de vulneració de drets humans.

Participen ACP, IAP, Centre Delàs, UniPau, Escola de Cultura de Pau, FundiPau, entre d'altres.
Els dies 6, 7 i 8 de juliol de 18h a 00h al Festival Cruïlla


El Cruïlla acollirà per primera vegada l’Espai Transforma’t, una zona que buscarà generar compromís amb el Sud Global i la justícia arreu del món de forma lúdica i positiva. A través d’una programació dinàmica i diversa, es convidarà el públic del festival a reflexionar i assumir rols actius en la construcció de societats pacífiques, equitatives i sostenibles, tant a nivell local com global.




ACTIVITATS PER A TOTES LES EDATS

L’Espai Transforma’t estarà dividit en diferents seccions amb una programació cultural dinàmica que tindrà lloc cada tarda de 18h a 00h de la nit. En una d’elles s’hi podrà trobar una exposició audiovisual sobre cooperació amb un recorregut vivencial que ens permeti entendre la resposta en emergències humanitàries i la importància d’actuar sobre els motius estructurals que les causen.

Una altra de les àrees serà un Chill Out per al descans i la reflexió on s’hi podrà trobar l’exposició Maniquí del projecte de moda sostenible WHO&HOW sobre les diferents problemàtiques de la indústria tèxtil a nivell ecològic i social, l’exposició Desenvolupament en positiu sobre la vida de les persones del Sud Global que han rebut microcrèdits concedits per organitzacions sòcies d’Oikocredit i l’exposició Armes nuclears #Maimés!.

A més, en aquesta zona també hi haurà la instal·lació comunitària Enllaça’t amb Palestina, que enllaça la Franja de Gaza amb Barcelona, la projecció de diversos audiovisuals sobre cooperació, pau i economies transformadores i una pantalla amb jocs interactius sobre alguns dels temes que vertebren l’Espai Transforma’t.

Per als més petits també hi haurà un espai amb una fira de jocs vintagecom les iniciatives Desmunta el teu costat hater, Enderroca el capitalisme, Encerta amb els teus diners i una xarranca sobre la defensa dels drets, i també una àrea que combinarà propostes lúdiques i tecnològiques com pantalles amb jocs interactius, una experiència amb ulleres 3D sobre el banc de migracions o un Kahoot sobre cooperació, pau i economies transformadores.

Tampoc hi faltarà l’art, que es manifestarà en propostes plàstiques d’Street Art, graffitis, il·lustracions, estampació de bosses o un photocall, entre d’altres, i en propostes dramàtiques com una performance sobre moda, el teatre itinerant de Banca Armada o els gegants de resistència cultural.

Participant en tots els jocs i activitats podràs guanyar merchandising o lots de productes de comerç just.






 

Llatins

Developer