..... Inici | Ràdio | Recerca

Taller: Com escriure una novel·la negra?, amb Leonardo Padura | 14-16 Juny

by 14:45 0 comentaris


En la seva segona edició el festival KM Amèrica vol sumar més recorregut. Aquest any l'escriptor i guionista cubà Leonardo Padura, autor de la sèrie sobre l'investigador Mario Conde, i guardonat recentment amb el Premi Pepe Carvalho per la seva trajectòria literària, impartirà un taller sobre l'escriptura de la novel·la negra.

Al taller Com escriure novel·la negra s'abordaran les estratègies que diferents autors han fet servir per donar origen a novel·les significatives del gènere i l'entorn en què aquestes obres van ser creades: el de l'origen, desenvolupament i consolidació de la novel·la policial a Europa i als Estats Units, així com en el context sociocultural cubà .

El taller tindrà una durada de tres jornades, de tres hores cadascuna. A la primera sessió s'abordarà la novel·la El sueño eterno, de Raymond Chandler, a la segona l'obra Asesinato en el Comité Central de Manuel Vázquez Montalbán i, a l'última, Leonardo Padura posarà el focus en com, per què i per a què va escriure Máscaras.

DIES: Dimecres 14, dijous 15 i divendres 16 de juny del 2023.
HORA: De 11 a 14H.
LLOC: Casa Amèrica Catalunya, Barcelona.

Es recomana tenir llegides les tres novel·les al voltant de les quals girarà el taller.

Preu: 95€ general i 80€ presentant el carnet d’Amic de Casa Amèrica Catalunya o el de Biblioteques de Barcelona.


Leonardo Padura va néixer a l'Havana el 1955. Abans de rebre el Premi Princesa d'Astúries de les Lletres el 2015 pel conjunt de la seva obra, va aconseguir el reconeixement internacional amb la sèrie de novel·les policíaques protagonitzades pel detectiu Mario Conde: Pasado perfecto, Vientos de cuaresma, Máscaras, Paisaje de otoño, Adiós, Hemingway, La neblina del ayer, La cola de la serpiente y La transparencia del tiempo. 

També és autor de La novela de mi vida, El hombre que amaba a los perros, Herejes, Aquello estaba deseando ocurrir, Regreso a Ítaca, Como polvo en el viento, Personas decentes, Los rostros de la salsa y Agua por todas partes. 

Les seves obres han estat traduïdes a nombrosos idiomes i mereixedores de premis com el Cafè Gijón, el Dashiell Hammett, el Premi de les Illes 2000, el Brigada 21 o el Premi de Novel·la Històrica Bàrcino. Recentment va rebre el Premi Pepe Carvalho 2023.

Llatins

Developer