..... Inici | Ràdio | Recerca

Presentació de llibre: Trilogía del 68, de l'escriptora Tania Campos Thomas | 31 maig

by 18:30 0 comentaris


Trilogía del 68 reuneix tres obres teatrals de la dramaturga i antropòloga mexicana Tania Campos Thomas. A partir de diversos testimonis dels escriptors Elena Garro, José Revueltas i Carlos Montemayor, l'autora aborda els esdeveniments històrics de l'octubre del 1968 a Mèxic i explica la història de la seva pròpia família i del moviment estudiantil.

A la presentació, acompanyen l'autora el psicòleg Tomás Ibáñez Gracia i la historiadora Gemma Carbó Ribugent. La sessió també comptarà amb la lectura teatral de diversos passatges de les obres a les veus de l'actriu Luna María Mercado i de l'actor José Pesina, sota la direcció d'Alexandro Guerrero.

Eper, No corran, es una provocación i Elena: la censura de los buitres són les peces que componen Trilogía del 68, tres textos amb què Tania Campos Thomas relata, segons les seves pròpies paraules, “l'altra veritat” i els fets històrics que “no van ser mai comptats”, entre ells l'empresonament, tortura i exili del seu pare, el dirigent Sócrates Amado Campos.

Aquesta trilogia plena de poder, sentit de pertinença i confrontació convida a través dels recursos de la prosa poètica i els diàlegs, a fer un exercici de memòria i a resignificar la veritat.

- Tania Campos Thomas, doctora en Ciències antropològiques, dramaturga, docent i escriptora. Egressada de la Llicenciatura en Etnologia de l'Escola Nacional d'Antropologia i Història, va realitzar els seus estudis postgrau (mestratge i doctorat) a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic. Especialista en investigació i metodologia social qualitativa. Autora de diverses publicacions acadèmiques a Mèxic, Colòmbia i Cuba. Ha col·laborat com a columnista a les revistes Hierbas y Curanderos i Arte para salvar a México, a los diaris El Quehacer de Monterrey y Tamaulipas i als portals El Diario Ya i Noticias Transformación.

Dia / Hora: 31/05/2023, 19:00 H.
Lloc: Casa Amèrica Catalunya, Barcelona.

+ informació

Llatins

Developer