..... Inici | Ràdio | Recerca

Concert de cloenda de la 2a Cimera Iberoamericana de la Guitarra | Casa Amèrica Catalunya | 26 maig

by 16:13 0 comentaris

 


Concert de cloenda de la 2a Cimera Iberoamericana de la Guitarra

L'auditori de Casa Amèrica Catalunya és escenari del concert de cloenda de la 2a Cimera Iberoamericana de la Guitarra, esdeveniment organitzat des de Barcelona que se celebra entre el 5 i el 26 de maig amb participants de Colòmbia, Argentina, Xile, Mèxic, Espanya, Equador, Perú, Brasil i Paraguai.

En aquest concert de cloenda actuen els intèrprets de guitarra clàssica Simón Felipe Reyes (Colòmbia), José Daniel Salceda Velasco (Mèxic) i Trío Quetzal (Mèxic/Guatemala).

La 2a Cimera Iberoamericana de Guitarrra està impulsada per l'Organització Iberoamericana de la Guitarra (OIAG) amb el propòsit d'establir, mitjançant aquest instrument, un diàleg entre les diferents geografies del territori iberoamericà. 

També podeu seguir aquesta activitat a través d'aquests enllaços a Youtube i Facebook Live de Casa Amèrica Catalunya.

PROGRAMA

- Simón Felipe Reyes (Colombia)
- Ocho estudios de Bambuco - Daniel Saboya (Colombia)

- José Daniel Salceda Velasco
- Variaciones sobre un tema de Sor Op.15 (Miquel Llobet)
- Mi ciudad, Guadalupe Trigo Arr. Julio César Oliva

- Trio Quetzal
- Noche de Luna entre ruinas- Mariano Valverde
- Luna de Xelaju – Paco Pérez
- Tierra mestiza – Gerardo Tamez

Músics:

Simón Felipe Reyes (Colòmbia)

Reconegut internacionalment per la seva magistral interpretació de la guitarra. Va guanyar el premi atorgat pel Latin American Guitar Festival de Xicago, pel qual va ser convidat a participar en la seva versió 2016, on va fer concerts al Citlalin Gallery and Theater i al Columbia College of Music (Xicago, Illinois – EUA) i l'any 2020 va ser premiat amb el primer lloc al IV Concurs de Guitarra de l'Uniquindi Guit-Art Festival, organitzat a Armènia – Quindío, Colòmbia.

José Daniel Salceda Velasco (Mèxic)

Extraordinari guitarrista, va estudiar al Conservatorio de las Rosas a Mèxic. S'ha presentat a llocs com el Museu Nacional d'Art i el Palau Nacional, i ha ofert recitals a Xile, l'Uruguai, Espanya, Àustria, els Estats Units i el Japó. Ha estudiat amb David Russell i ha guanyat premis com el Estatal de la Juventud de Guanajuato, el Premi Raúl Sánchez Clagget de l'Uruguai i el Premi Especial HeinzIrmler del John Duarte International Guitar Festival d'Àustria, entre d'altres.

Trío Quetzal (Mèxic/Guatemala)

El trio està integrat per la violinista Andrea Alvarado(Mèxic), el violista Carlos Miguel Toc Polanco (Guatemala) i la guitarrista Mariana Gómez (Mèxic). Tots tres es van trobar a Barcelona després de culminar els seus estudis de Màster en música a l'ESMUC i el Conservatori del Liceu respectivament. Dins del seu repertori inclouen una proposta d'obres musicals dels seus països per difondre la seva gran riquesa cultural, amb un tractament clàssic per a aquesta instrumentació.

Organitza:
Dia / Hora: 26/05/2023, 19:00 H
Lloc: Casa Amèrica Catalunya. Entrada lliure. Aforament limitat


Llatins

Developer