..... Inici | Ràdio | Recerca

Concentració a Barcelona en solidaritat amb la Marxa Tarajal contra els fets de Ceuta | 4 feb.

by 13:06 0 comentaris


Col·lectius migrants, organitzacions antiracistes i de Drets Humans, es concentraran aquest dissabte, a diferents ciutats de l'estat espanyol, en suport a la desena Marxa Tarajal per la dignitat de les persones que van ser assassinades, la matinada del 6 de febrer de 2014, pels trets de les forces de seguretat espanyoles, quan intentaven arribar nedant a les costes de Ceuta.

Per als convocants de la manifestació, "aquell matí la Guàrdia Civil no només no va prestar auxili a les persones que es jugaven la vida al mar indefenses, sinó que va disparar material de guerra, bales de goma i fogueig, per la qual cosa almenys 15 persones van perdre la vida, davant de la mirada de testimonis i càmeres de seguretat".

Per a ells, aquests fets són proves vàlides sobre les quals el Tribunal d'Instància no va apreciar "relació de causalitat" entre l'actuació dels agents i els "morts per ofegament i lesions", ratificant el sobreseïment de la causa l'any passat.

Segons els convocants, "la impunitat de què gaudeixen aquestes morts, han creat el precedent del qual s'ha valgut l'actual Govern, amb relació a la massacre de Melilla, amb més de 40 morts a la tanca el 24 de juny passat. Imatges esgarrifoses del que seria un escàndol en tota regla si no es tractés de cossos de persones negres".

A més, consideren que actualment hi ha "diferents colors polítics per a les mateixes actuacions criminals i la corresponent carència de justícia per a les víctimes i de reparació per a les famílies, a les quals els Governs de Rajoy, primer, i Pedro Sanchez, després, els ha impedit viatjar a Espanya per a visitar els seus morts, i continuar amb els tràmits judicials per arribar als tribunals europeus de Drets Humans. Les morts i desaparicions sistemàtiques a la Frontera Sud formen part de les necro-polítiques dissenyades des dels governs dels estats membres de la Unió Europea".

Els convocants, des de Barcelona "se sumen a l'acte central a Ceuta, en una concentració a la plaça Idrissa Diallo, recordant a una altra víctima del sistema de control migratori criminal de fronteres, un jove de Guinea Conakry, mort sota custòdia policial al CIE de la Zona Franca de Barcelona el 2012, el cos del qual va ser enterrat com a NN al cementiri de Montjuïc".

Els organitzadors també volen fer un recordatori dels germans de la Nau Gorg de Badalona. Cinc d'ells van morir en un incendi "que es va poder evitar, si les polítiques públiques i d'habitatge tinguessin en compte les persones migrants que queden fora dels seus radars per a les ajudes, però dins de totes les altres polítiques de seguretat, per a la seva criminalització i exclusió social com a conseqüència de la Llei d'Estrangeria”.

Els convocants d'aquest acte "fan responsables al racisme institucional, la Llei d'Estrangeria, la Llei Mordassa que legitima deportacions il·legals amb la figura del rebuig de frontera, a l'aparell judicial que desoeix les víctimes, els CIEs i a les polítiques de mort a les fronteres. Ni oblit ni perdó. Justícia i reparació".

Per Yves, Per Samba, Per Daouda, Per Armand, Per Luc, Per Roger Chimie, Per Larios, Per Youssouf, Per Ousmane, Per Keita, Per Jeannot, Per Oumarou, Per Blaise, Per un altre company el nom del qual desconeixem i per totes les víctimes de les fronteres visibles i invisibles.

Concentració:
Xa MARXA TARAJAL

4 FEBRER, 11:30H
BARCELONA
PL. IDRISSA DIALLO

MIGRAR ÉS UN DRET. CONCENTRACIÓ PER LA DIGNITAT

CONVOQUEN: CNAACAT, Regularització Ja, Sindicat de Manters de Barcelona i SOS Racisme Catalunya.

Hastags: #TarajalNiOlvidoNiPerdon #JusticiaTarajal

___________


Colectivos migrantes, organizaciones antirracistas y de Derechos Humanos, se concentrarán este sábado, en diferentes ciudades del estado español, en apoyo a la décima Marcha Tarajal por la dignidad de las personas que fueron asesinadas la madrugada del 6 de febrero de 2014 por disparos de las fuerzas de seguridad españolas, cuando intentaban llegar nadando a las costas de Ceuta.

Para los convocantes de la manifestación, "aquella mañana la Guardia Civil no sólo no prestó auxilio a las personas que se jugaban la vida en el mar indefensas, sino que disparó material de guerra, balas de goma y fogueo, por lo cual al menos 15 personas perdieron la vida, frente a la mirada de testigos y cámaras de seguridad". 

Para ellos, estos hechos son pruebas válidas sobre las que el Tribunal de Instancia no apreció “relación de causalidad” entre la actuación de los agentes y los “fallecimientos por ahogamiento y lesiones”, ratificando el sobreseimiento de la causa el pasado año.

Según los convocantes, "la impunidad de la que gozan estas muertes, han sentado el precedente del que se ha valido el actual Gobierno con relación a la masacre de Melilla con más de 40 muertos en la valla el pasado 24 de junio. Imágenes escalofriantes de lo que sería un escándalo en toda regla si no se tratara de cuerpos negros".

Además, consideran que actualmente hay "diferentes colores políticos para las mismas actuaciones criminales y la correspondiente carencia de justicia para las víctimas y reparación para las familias, a las que los Gobiernos de Rajoy primero y Pedro Sanchez después, les ha impedido viajar a España para visitar a sus muertos, y continuar con los trámites judiciales para llegar a los tribunales europeos de Derechos Humanos. Las muertes y desapariciones sistemáticas en la Frontera Sur forman parte de las necropolíticas diseñadas desde los Gobiernos de los Estados miembros de la Unión Europea".

Los convocantes, desde Barcelona "se suman al acto central en Ceuta, en una concentración en la plaza Idrissa Diallo, otra víctima del sistema de control migratorio criminal de fronteras, un joven de Guinea Conakry, muerto bajo custodia policial en el CIE de la Zona Franca de Barcelona en 2012, cuyo cuerpo fue enterrado como NN en el cementerio de Montjuïc".

También quieren recordar a los hermanos de la Nau Gorg de Badalona. Cinco de ellos murieron en un incendio "que pudo evitarse, si las políticas públicas y de vivienda tuvieran en cuenta a las personas migrantes que quedan fuera de sus radares para las ayudas pero dentro de todas las demás políticas securitistas, para su criminalización y exclusión social como consecuencia de la Ley de Extranjería".

Los convocantes de este acto "hacen responsables al racismo institucional, la Ley de Extranjería, la Ley Mordaza que legitima deportaciones ilegales con la figura del “rechazo de frontera”, al aparato judicial que desoye a las víctimas, los CIEs y las políticas de muerte en las fronteras. Ni olvido ni perdón. Justicia y reparación".


Por Yves, Por Samba, Por Daouda, Por Armand, Por Luc, Por Roger Chimie, Por Larios, Por Youssouf, Por Ousmane, Por Keita, Por Jeannot, Por Oumarou, Por Blaise, Por otro compañero cuyo nombre desconocemos y por todas las víctimas de las fronteras visibles e invisibles.

Concentración:
Xa MARCHA TARAJAL

4 FEBRERO, 11:30H
BARCELONA  
PL. IDRISSA DIALLO

MIGRAR ES UN DERECHO. CONCENTRACIÓN POR LA DIGNIDAD

CONVOCAN: CNAACAT, Regularización Ya, Sindicato de Manteros de Barcelona y SOS Racisme Catalunya.

Hastags: #TarajalNiOlvidoNiPerdon #JusticiaTarajal



Llatins

Developer