..... Inici | Ràdio | Recerca

Música popular i contemporània llatinoamericana 2023 | Casa Amèrica Catalunya

by 22:12 0 comentaris



Els propers mesos d'abril i juny del 2023, l'auditori de la Casa Amèrica Catalunya serà escenari de tres concerts de músics llatinoamericans rellevants que fusionen la música tradicional i popular dels seus respectius països amb ritmes contemporanis. El contrabaixista argentí Juan Pablo Navarro, el guitarrista paraguaià Panchi Duarte amb el duo Che Valle i l'intèrpret del requinto jarocho mexicà en clau de jazz Ik’Balam protagonitzaran a la nostra seu una primavera molt musical.

Concert de Juan Pablo Navarro (Argentina)
14 d'abril de 2023

Acompanyat pel seu contrabaix i amb el pianista Xavier Gaínche a la vora, Juan Pablo Navarro oferirà un concert de tango–jazz. Per a l'intèrpret argentí, la seva música és “una recerca per reflectir el cinisme, la hipocresia i la covardia en aquesta època de desregulació de drets socials i democràtics.” En el seu darrer disc Visiones Pandémicas, Juan Pablo Navarro inclou un tema amb lletra de la poeta Alejandra Pizarnik en què tracta de reflectir el neguit vital.

Concert d'Ik’Balam (Mèxic)
9 de juny de 2023

El músic, compositor i arranjador mexicà Ik’Balam ha estat el primer al seu país a graduar-se en el programa acadèmic de jazz amb un instrument habitualment relegat al món del tradicional: el requinto jarocho. Autor de tres discos, l'obra d'Ik’Balam reverteix la segregació cultural en demostrar la universalitat dels instruments tradicionals mexicans presentant-los en contextos nous i diversos. El músic també és autor del llibre Identitats musicals. Semblances entre el jazz i el "son jarocho” publicat el 2021 per l'Editorial de la Universitat de Guadalajara (Mèxic).

Concert de Panchi Duarte i Che Valle (Paraguai)
30 de juny de 2023

La música del guitarrista paraguaià Panchi Duarte s'elabora en el marc de la reivindicació del patrimoni cultural i lingüístic del Paraguai. Així, moltes de les lletres de les seves cançons són en idioma guaraní. Per la seva banda, la tasca docent del duo Che Valle a les poblacions de l'interior del país proclama a la música com una pràctica d'incalculable valor per a la defensa dels drets culturals

Llatins

Developer