..... Inici | Ràdio | Recerca

Noves tecnologies i humanisme digital: la visió llatinoamericana | Casa Amèrica + Diplocat

by 22:08 0 comentaris


Des de Casa Amèrica Catalunya i amb la col·laboració de DIPLOCAT s'abordarà, durant l’any 2023, l’humanisme digital a partir de l’experiència regional llatinoamericana. Aquest cicle, amb participants de banda i banda de l’Atlàntic, se centrarà en quatre temes claus en la relació entre tecnologia i persones: l’humanisme digital, la intel·ligència artificial, la comunicació virtual i la tecnologia mediambiental.

Les xerrades indagaran al voltant del sentit, l’afectació i la utilitat que les noves tecnologies tenen avui en les nostres vides. Cada cop som més tecnològics i tecnològiques, i això té conseqüències en la nostra quotidianitat, les nostres perspectives vitals i fins i tot la nostra identitat. En parlarem amb expertes i experts de l’Amèrica Llatina i de Catalunya i convidarem molt especialment a joves estudiants a assistir i participar-hi.

Humanisme digital: Probablement l’humanisme digital no és un concepte ni tan nou i ni tan aliè a les generacions actuals. Però el que segurament ha crescut és la velocitat amb la qual les prediccions més sorprenents es fan realitat. Per primer cop en l’existència humana, confiem la nostra vida a les màquines i el debat sobre si els robots intel·ligents podran substituir la ment humana és més urgent que mai.

L’humanisme digital s’ocupa de la simbiosi entre la intel·ligència humana i la intel·ligència artificial. Aborda qüestions relacionades amb la creació d’una màquina cada cop més humana, i d’una persona cada cop més computacional. I aquest camí que ja hem emprès, posa al descobert qüestions existencials.

Crèdit imatges: cortesia de Stefano Buonamici

Llatins

Developer