..... Inici | Ràdio | Recerca

Identitat i diversitat: IX Setmana de l’Humor Llatinoamericà | Nov. 2023

by 22:15 0 comentaris

 

La Setmana de l’Humor Llatinoamericà, cita de caràcter biennal que des de l’any 2007 organitza Casa Amèrica Catalunya, tornarà a escena el proper mes de novembre. En aquesta ocasió, les sessions de l’esdeveniment, amb intervencions de destacats professionals de l’humor llatinoamericans, tindran com a eix temàtic la reivindicació de la identitat i la diversitat. La trobada seguirà la línia encetada al 2021 quan l´ultima edició de la Setmana de l’Humor, titulada Riures d’Emergència, va permetre evidenciar com des de l’Amèrica Llatina s’aborda a presència de l’humor en qüestions vinculades amb els Drets Humans.

La IX Setmana de l’Humor Llatinoamericà (2023) es proposa fixar-se en els riures i els somriures que pretenen provocar les accions i actuacions dutes a terme per persones que construeixen els seus guions, la seva manera d’aparèixer en públic, a partir de la defensa de la identitat pròpia, a la qual volen situar en un primer pla. L’objectiu és presentar iniciatives i propostes que manifesten la voluntat dels seus impulsors d’exercir l’humor partint del que són per motius d’ètnia, classe social, lloc de naixement o tendència sexual, per exemple.

Casa Amèrica Catalunya, en aquesta nova edició de la Setmana de l’Humor Llatinoamericà, continua desenvolupant l’àmbit temàtic del 2021 amb Riures d’Emergència, quan va apostar per evidenciar la presència de l’humor en pilars bàsics per a la institució, tots ells vinculats amb els Drets Humans. Si aleshores l’èmfasi va recaure en explicar i mostrar la tasca de quatre pallasses en contextos d’urgència emocional, exclusions socials o vulnerabilitat, entre d’altres, en aquesta oportunitat el eixos de la convocatòria es concentren en la reivindicació de la identitat i la diversitat.

“La gent del món està disposada a riure. És una necessitat més present que mai. La força del somriure ens pot agermanar a tots”, va destacar Tortell Poltrona, impulsor de Pallassos Sense Fronteres, en la sessió inaugural de la VIII Setmana de l’Humor Llatinoamericà celebrada al 2021.

+ informació

Llatins

Developer