..... Inici | Ràdio | Recerca

Conferència performativa de Ratladi sobre les condicions postcolonials de la indústria minera a Sud-àfrica | 4 març

by 20:23 0 comentaris

 


El proper divendres 4 de març a les 13.00 h, el Teatre Lliure acull A Hole in Waiting (Un forat en espera), la segona mostra de portes obertes del projecte comú internacional On són els forats? de l'artista sud-africà Calvin Ratladi i el català Joan Solé. Una manera de fer partícip el públic d'un procés de creació entre artistes de diferents orígens i disciplines, que complementa la primera mostra sobre del mateix projecte ja celebrada a finals de setembre.

A Hole in Waiting (Un forat en espera) és una conferència performativa oferta per Ratladi que examina directament la posició del cos en les condicions postcolonials de la indústria minera a Sud-àfrica. El projecte reconeix les tombes de milers de persones com el resultat d'un agressiu sistema de perforació del medi ambient durant el col·lapse de l'apartheid.

Aquesta sessió mostra On són els forats?, el projecte que neix gràcies al programa de Residències creatives d'intercanvi impulsat pel Lliure en el marc dels Ajuts a la creació Carlota Soldevila. El projecte, fruit de la col·laboració amb The Centre of The Less Good Idea de Johannesburg, s'ha reprès aquesta temporada en haver estat ajornat l'any passat.

Cada any, el Lliure atorga unes Residències creatives d’intercanvi a dos creadors, un de català i un del país del centre cultural escollit, perquè puguin desenvolupar un projecte artístic personal després d'haver visitat i residit en tots dos equipaments.

Residència creativa d'intercanvi 21/22: Polònia

I en l’edició d’enguany dels Ajuts, el Lliure col·labora amb el Nowy Teatr de Varsòvia (Polònia). Les artistes en residència són, d’una banda, Klaudia Hartung amb Virgin Mary Performances, que fa una exploració de la figura de la Mare de Déu seguint els camins de la distribució de les imatges i dels llocs de culte i devoció. I de l’altra, l’actriu i creadora catalana Paula Blanco, amb La ciutat i la por, un projecte sobre l’alteritat a partir del contrast entre el silenci i el soroll.

El procés de creació d'aquests dos projectes es presentarà del 7 al 10 de maig.

A Hole in Waiting (Un forat en espera). On són els forats? Residència creativa d'intercanvi 20/21. 4 de març, a les 13.00 h. Gratuït, amb reserva prèvia. 50'. Idioma: en català i anglès sense sobretítols. 

A Hole in Waiting (Un forat en espera)

On són els forats?

Residències creatives d'intercanvi

Ajuts a la creació Carlota Soldevila


Teatre Lliure
Pg. Santa Madrona, 40-46
Pl. Margarida Xirgu, 1
Barcelona, Catalunya


.

.

Developer