..... Inici | Ràdio | Recerca

El fotollibre 'BRIANS: mujeres invisibles' empodera les dones en centres penitenciaris

by 15:29 0 comentaris

 


La Fundació Setba presenta el seu primer fotollibre BRIANS: mujeres invisibles. Un fotollibre editat per Lumínic que mostra com la fotografia pot esdevenir una eina d’empoderament per a dones internes en centres penitenciaris.

Aquest fotollibre és el resultat del projecte “Traspassant l’objectiu”, dirigit per l’artista i activista 
feminista Marta Fàbregas, i inclou, a part dels retrats de les mateixes internes i de la directora artística, fotografies de l’espai de la fotògrafa Laura Gàlvez-Rhein i dos reportatges molt especials: un de la Camila Oliveira, actualment en tercer grau, i l’altre de Sofia Kyprisli, qui continua a Brians i que ha tingut a la fotoperiodista Sandra Balsells com a mentora.

Aquest projecte és una declaració de principis i aquest llibre el primer de la col·lecció. Les dones són les grans oblidades del sistema penitenciari, ja que només representen el 7% de la població reclusa, disposant de menys instal·lacions i recursos que els homes. La Fundació vol contribuir a la transformació social a través de la cultura, una poderosa eina que sempre ens “salva”.

Aquest projecte rep el suport del Departament de Justícia, Institut Català de les Dones, Panasonic Espanya, Fundació Catalunya Cultura, Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, Luminic Festival, Maquillatge Tutusaus i Marc Martí.


.

.

Developer