..... Inici | Ràdio | Recerca

Projecció | Memòries migrants al barri | Festival Rellisquín | MUHBA Oliva Artés | BCN | 3 de oct.

by 7:00 0 comentaris


La Xarxa AntirumorsPoble9 presenta Memòries Migrants al barri, des de la pantalla gran del Festival Rellisquín es projectarà la vídeo-entrevista a la nostra veïna Maisa, testimoni de les moltes històries de vida i de lluita pels drets bàsics i per les aportacions al barri.

Festival Rellisquín
Dia: diumenge, 3 d'octubre del 2021
Hora: 18.30h
Lloc: MUHBA Oliva Artés (C. d'Espronceda, 142-146. Parc del Centre del Poblenou, Barcelona, Catalunya)

El FESTIVAL RELLISQUIN és una mostra audiovisal que vol reflexionar sobre la relació entre la ciutat amb els seus veïns i veïnes. Busquem projectes que parlin de la vida a les ciutats: moviments reivindicatius, lluites per preservar la memòria històrica, transformacions i canvis urbans, reivindicacions socials i les experiències de veïns i veïnes amb el seu entorn.

MUHBA Oliva Artés és un punt de trobada entre la formació de la ciutat al llarg del temps i els seus potencials de futur. Aquesta antiga fàbrica taller, construïda l’any 1920 i que es dedicava a la producció i reparació de maquinària, és ara un espai laboratori del Museu d’Història de Barcelona al Poblenou.

Es tracta d’un espai que ha estat concebut com a museu laboratori i participatiu sobre la història, el llegat i el patrimoni de la ciutat contemporània. Alhora, també és un espai que treballa amb associacions i centres d'estudis veïnals, com per exemple la Taula de l’Eix Pere IV, l’Arxiu Històric del Poble Nou i l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou. Així mateix, és un espai on s'han portat a terme activitats educatives, des de visites, itineraris i tallers per a les escoles fins sessions del Patrimonia'm o d'Aprenentatge Servei (Ciceró Bcn).

Actualment a l’espai MUHBA Oliva Artés es pot visitar l’exposició permanent Interrogar Barcelona. De la industrialització al segle XXI, una exposició que examina la trajectòria de Barcelona des del segle XVIII fins als nostres dies i que l’encara des d’angles diferents com el treball, la demografia, la immigració, els conflictes socials, el territori o el desenvolupament industrial.

DSAN

Developer