..... Inici | Ràdio | Recerca

Llibre recomanat: 'Com ser antiracista', d'Ibram X. Kendi

by 10:58 0 comentaris

Com ser antiracista

Ibram X. Kendi
Traducció de Josefina Caball i Blanca Busquets

Ibram X. Kendi, guanyador del National Book Award i un dels referents actuals del moviment #BlackLivesMatter, formula una teoria antiracista transformadora. Amb una mirada autocrítica de la seva vida, ens acompanya a estudiar el nostre propi comportament i accions antiracistes.

Kendi defineix i analitza el racisme a través del poder, la biologia, l’etnicitat o la cultura, i també les diferents interseccions amb el gènere, la classe o la sexualitat, que contribueixen a enfortir l’opressió i la violència que reben aquests col·lectius.

Entenent el racisme com a estructural i sistèmic, Kendi crida a la responsabilitat individual i a la lluita col·lectiva contra tot allò que justifica i legitima el racisme a la nostra societat.

Col·lecció: Ciclogènesi
ISBN: 978-84-17925-41-3
Gènere: Assaig
Novembre de 2020
320 pàgines
Raig Verd Editorial


Ressenyes:

'El llibre més valent escrit mai sobre el problema de raça en la ment occidental'.

The New York Times


'Amb aquesta barreja sagaç de crítica social i memòries, Kendi ens fa arribar el seu missatge amb unes històries que serveixen com a punt de partida per a explorar amb contundència qüestions de raça, gènere, color i molt més. Si amb Stamped from the Beginning, Kendi va demostrar ser un historiador de primer ordre, aquí, la seva voluntat a l’hora de girar el focus cap a ell mateix el reivindica com a un activista coratjós, marcant el camí cap a una societat més equitativa'.

Library Journal


'Una explicació valenta i eloqüent, històricament documentada, de què són exactament les idees i pensaments racistes. La seva prosa és reflexiva, sincera i polida. Aquest potent llibre iniciarà moltes converses'.

Publishers Weekly


Aquesta novetat de l’autor guanyador del National Book Award no pretén despertar consciències. És més aviat una combinació de memòries i una extensió de la seva eminent Stamped from the Beginning (2016), que acompanya el lector a través d’una taxonomia del pensament racista fins a l’acció antiracista. Sense vacil·lacions, Kendi examina metòdicament el racisme valent-se de nombroses perspectives: el poder, la biologia, l’ètnia, el cos, la cultura, etc. Si Kendi és exigent amb Amèrica, ho és igualment amb si mateix. Aquesta honestedat severa ajuda els lectors, tant blancs com gent de color, a navegar per aquest difícil territori intel·lectual. Una lectura difícil, però necessària.

Kirkus


'Una memòria, un document històric i una crítica social a parts iguals, Ibram Kendi utilitza la seva pròpia trajectòria vital per mostrar-nos per què convertir-se en antiracista és essencial alhora que difícil. Aquest llibre és honest, valent i, sobretot, alliberador.'

James Forman Jr.


'L’obra d’Ibram Kendi i el Centre de Recerca i Polítiques Antiracistes són vitals en el clima sociopolític actual. Com a societat, hem de començar a veure l’antiracisme com a acció, no com a emoció, i Ibram ens està ajudant a fer-ho'.

Ijeoma Oluo


'Ibram Kendi és el visionari d’avui en la lluita per la justícia racial. En aquesta nova obra personal i reveladora, encara manté una mirada transformadora, desafiant tant l’ortodòxia predominant com l’antiracista. Ell il·lumina els fonaments del racisme de maneres revolucionàries i noves, i la seva anàlisi em suposa un desafiament i una inspiració constants. Com ser antiracista ens ofereix un camí endavant necessari i crític'.

Robin DiAngelo

.

.

Developer