..... Inici | Ràdio | Recerca

Presentació pública de L' Anuari Mèdia.cat 2020 | 24 de març 2021

by 15:45 0 comentaris

 





El dimecres 24 de març a les 18.30 h. es presenta públicament la desena edició de l’Anuari Mèdia.cat, una iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils, en coedició amb Pol·len edicions. La publicació analitza de manera crítica els silencis mediàtics i els “sorolls” informatius als mitjans de comunicació durant l’últim any.


L’impacte en la població migrant del Pla Tremall contra la multireincidència dels Mossos, aprovat en plena crisi de la covid-19, la repressió per protestar al carrer durant el confinament i la retallada de drets a les dones embarassades en pandèmia són temes destacats d’enguany.


El dossier central de l’Anuari reflexiona sobre el paper del periodisme davant l’extrema dreta: ofereix claus per informar-ne, explica el rol de mitjans crítics dels Estats Units davant el trumpisme i analitza com s’està combatent el discurs extremista a internet.

L’acte es realitzarà en format virtual des de la Seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya degut a les restriccions sanitàries.  Es podrà seguir a través del Canal de YouTube de Mèdia.cat i el Grup Barnils.

'En moments de crisi com els que vivim, l’Anuari Mèdia.cat vol ser una eina per sobreviure a la desinformació, reflexionar sobre el paper dels mitjans de comunicació i contribuir a la defensa de la llibertat d’expressió.

Hem viscut i seguim vivint un any complicat en què la Covid-19 ha trastocat completament el món i les nostres vides. En aquest context, perviu la necessitat de posar a l’agenda política i social qüestions que s’escapen del focus mediàtic, que la premsa no ha pogut o no ha volgut tractar. Aquest és justament el propòsit de l’Anuari Mèdia.cat, que inclou en la seva desena edició un dossier central sobre el repte del periodisme davant l’extrema dreta'.

La presentació comptarà amb la participació de:

– Joan Maria Morros, vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya
– Ricard Gené, president de la Fundació Catalunya
– Ferran Casas, president del Grup de Periodistes de Ramon Barnils
– Elisenda Rovira i Víctor Yustres, co-coordinadors de l’Anuari Mèdia.cat





OBS

Developer