..... Inici | Ràdio | Recerca

La periodista Paloma Chen, nos habla de la diáspora China en España

by 17:48 0 comentaris
                              

Paloma Chen és periodista i gestora cultural. Nascuda a Alacant de pares xinesos. Escriu sobre cultura, art i migracions. 

Ha treballat per a Agència EFE, Creu Roja Espanyola, l'Ajuntament de València o la Transnacional Migrant Platform-Europe. Col·labora habitualment amb mitjans com El Salt i El País i realitza xerrades i tallers de periodisme i sensibilització antiracista. Forma part de la Xarxa de Diàspora Xinesa, amb la qual ha organitzat jornades culturals com la I Trobada de la Diàspora Xinesa a Espanya en Escorxador Madrid.

En aquesta entrevista Paloma ens parla de la seva recerca periodística "Créixer en un xinès'" sobre joves d'origen xinès fills d'amos de basars i restaurants, motivada per les experiències en la seva infància. Parla dels conceptes com integració i també de la seva participació en el 4rt Curs de Comunicació i Periodisme intercultural #ComuniCanvi: Racismes Mediàtics Post-Covid, on va fer una anàlisi de la Covid-19 com a agreujant del racisme contra comunitats asiàtiques i asiàtics descendents.

OBS

Developer