..... Inici | Ràdio | Recerca

Curs Virtual | Comunicació amb Enfocament de Gènere i Drets Humans, eines per a un periodisme humà (4a edició)

by 23:14 0 comentaris


Aquest curs s'adreça a les persones que es dediquen a la comunicació i el periodisme, perquè exerceixen un important rol com a agents de canvi, així com en la denúncia de vulneracions i/o violacions de drets humans. Un dels sues objectius és la de contribuir amb les seves informacions a la cohesió, la convivència, l'enteniment i el pensament crític en les nostres societats, així com la de combatre el discurs d'odi, assenyalant als qui l'incentiven i financen, inclòs els interessos econòmics i ideològics que es troben darrere.

El paper dels mitjans de comunicació en la promoció dels drets humans és clar perquè, més enllà visibilitzar determinades situacions, han d'aspirar a la seva resolució i a més poden sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre els seus drets, com a primer pas per a poder exigir-los.

Per a això és fonamental apropiar-se de tècniques que permetin recollir testimoniatges cuidant a les persones protagonistes, recopilar dades necessàries des del rigor, construir narracions que converteixin l'important en interessant i, alhora, puguin ser utilitzades per entitats o institucions que treballen per a la protecció i promoció dels drets humans.

La finalitat d'aquest curs és precisament millorar els coneixements per a analitzar en profunditat els drets humans, els seus fonaments, els sistemes de protecció existents i l'accés a aquests, les polítiques públiques i actuacions dels governs en clau de drets i dotar de les eines necessàries per a comunicar des d'un enfocament de gènere i basat en drets humans.

OBS

Developer