..... Inici | Ràdio | Recerca

Cicle webinars: Solidaritat i Drets Humans en temps de Covid-19

by 23:20 0 comentaris

La  Fundació Solidaritat UB, ha programat el cicle de webinars "Solidaritat i Drets Humans en temps de Covid-19"  que inclou quatre sessions en línea  gratuïtes que es realitzaran entre els dies 29 d'abril i 13 de maig de 12 h a 13 h. L'objectiu és debatre i analitzar les conseqüències de la pandèmia en els col·lectius de persones migrants i refugiades i un intercanvi de bones pràctiques entre treballadores de l'àmbit de la cooperació i la solidaritat. 

El primer webinar serà dedicat a la situació dels joves migrants sols i soles des de l'inici de la crisi sanitària. A la segona sessió es debatran les accions i respostes des de diferents àmbits en relació amb el risc de contagi i extensió de la Covid-19 als camps de refugiats. El tercer webinar donarà a conèixer la gestió de la situació dels estudiants refugiats a les universitats d'acollida en aquests moments. La darrera sessió serà adreçada a tècnics i tècniques de cooperació i solidaritat d'administracions locals catalanes amb l'objectiu d'identificar elements clau de treball i suport mutu.

________________________________

29 d'abril | De 12h a 13h

Covid-19 i joves migrants sols
Una aproximació a la situació a Catalunya

Organitzat en col.laboració amb Lafede.cat
Públic general
Clica aquí per realitzar la teva inscripció gratuïta.

Ponents

Carme Panchón, Subdirectora de l'IDP-ICE i professora titular de la Facultat d'Educació de la UB. Contextualitzarà la situació en relació amb l'articulació de diferents models d'acollida i d'inclusió social i laboral de menors migrants sols en diferents països europeus.
Zouhair Zammouri,  educador i president de l'associació Superacció. És responsable d'un centre d'acollida i ha estat encarregat per l'Ajuntament de Barcelona per obrir un centre per a menors sols durant la crisi de la Covid-19.
Jove migrant sol/a usuari/a d'un centre d'acollida a Catalunya.

________________________________

6 de maig | de 12h a 13h

Covid-19 als camps de refugiats
Situacions, accions i respostes des de diferents àmbits territorials

La sessió es desenvoluparà en anglès
Públic general
Les inscripcions s'obriran aviat

Ponents

Roger Subira, estudiant congolès seleccionat pel programa Universitat Refugi de la Universitat de Barcelona i Ajuntament de Barcelona. Segueix les classes del curs de transició a la universitat des del camp de refugiats on viu, a Uganda, perquè no va poder arribar a la ciutat en declarar-se el confinament i l'estat d'alarma.
Mohammed Khuled, desplaçat intern iraquià.
Representant d'ACNUR i/o UNIMED (per confirmar).

________________________________

7 de maig | de 12 a 13h

Universitats d'acollida
Les conseqüències de la Covid-19 en l'acollida d'estudiants refugiats

La sessió es desenvoluparà en castellà
Públic general
Les inscripcions s'obriran aviat

Ponents

Ana Gamba, coordinadora del subgrup de treball de refugi de la CRUE i tècnica d'implementació de l'Agenda 2030 de l'Oficina de Acción Solidaria y Cooperación de la Universidad Autónoma de Madrid.
Cati Jerez, coordinadora del programa d'acollida de persones refugiades i procedents de zones en conflicte de la Universitat de Barcelona.
Carlos Berzosa, president de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) i exrector de la Universidad Complutense de Madrid (per confirmar).

________________________________

13 de maig | De 12h a 13h

Cooperació i solidaritat en temps de Covid-19
Elements clau de treball pel suport a persones refugiades en el marc local

Intercanvi de bones pràctiques
Adreçat a personal tècnic de cooperació i solidaritat d'administracions locals catalanes amb l'objectiu d'identificar elements de clau de treball i suport en el marc local.
Les inscripcions s'obriran aviat

redacció

Developer