..... Inici | Ràdio | Recerca

Projecció: Cuidar entre terres | 8 d'octubre

by 15:25 0 comentaris


L'Ateneu del Raval acull la projecció del documental #CuidarEntreTerres dins el cicle 'Olla Común. Culturas Latinoamericanas en Resistencia'. 

A les 19.30 h,
C/ Reina Amàlia, 3

Títol original: Cuidar entre terres
Producció: Cooperacció i La Directa
Any: 2019
País: Espanya
Idioma original: Català, Español


Qui sosté la vida quan les dones migren?

La Maria treballa d'interna, cuida d'una persona major les 24 hores del dia a Tarragona, amb el cap posat en la cura del seu pare a l'altre costat de l'Atlàntic. La Lucelly cuida, des dels bon dia fins al petó de bona nit, de la filla d'una família de la ciutat, mentre les seves filles creixen en el camp. La Llum Miriam fa un sobreesforç per a continuar lluitant en defensa del riu Magdalena ara que, desplaçada del territori on pescava, subsisteix com a treballadora de la llar. Són tres de les desenes de milers de dones que posen cos a una ‘fugida de cures‘ d'Amèrica Llatina a Europa i dels territoris rurals a les ciutats. Tres de les moltes dones convertides en migrades i desplaçades que treballen cuidant lluny de la seva casa, mentrestant, en la seva terra, altres dones omplen el buit quotidià per a sostenir la vida allí.

Com analitza Camila Esguerra, investigadora colombiana, "el suposat desenvolupament dels països del Nord global ha estat a costa de l'explotació de les seves dones i la sobreexplotació de les dones migrants". 'Cuidar entre terres' se centra en les cadenes de cures, un fenomen transnacional i urbanitzat que encarna, en el cos de les dones del Sud global, la vigència de les relacions colonials. Una reflexió sobre el paper, tan imprescindible com invisibilitzat, de les cures en l'economia global.

.

OBS

Developer