..... Inici | Ràdio | Recerca

IndiFest2019 - La XIIa Mostra de Cinema Indígena de Barcelona | 8 - 13 oct.

by 20:03 0 comentaris

CINEMA INDÍGENA PER LA DEFENSA DELS DRETS

Des del 8 d’octubre de 2019, en el marc de la Setmana de la Resistència Indígena, alterNativa.

Intercanvi amb Pobles Indígenes, en col·laboració i com a part de la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas -CLACPI celebrem la XII edició del Festival de Cinema Indígena de Barcelona -IndiFest 2019.

Amb material de diferents organitzacions, productores i pobles originaris, l’ INDIFEST ofereix una retrospectiva del XIII Festival Internacional de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas FICMAYAB 2018 organitzat per la CLACPI. Aquest festival Internacional, reuneix diferents productores i organitzacions indígenes de tot el continent, propiciant espais d’intercanvi, activitats de formació, projeccions i debats sota un objectiu comú: un cinema i comunicació pròpia.

Un espai propi que potencia la veu de les Dones Indígenes i obre espais d’articulació i resistència pel 
compliment del Conveni 169 OIT que reconeix els seus Drets a l’autodeterminació i decisions sobre els seus territoris.

INDIFEST 2019 –VEUS INDIGENES DEFENSORES D’ABYA YALA – AIGUA ÉS VIDA !

Sota el lema ‘Veus Indígenes Defensores d’Abya Yala’ l’IndiFest 2019 es centra en la vulneració de drets humans i drets col•lectius, i en la greu situació de criminalització de defensors i defensores; així com del paper de les dones indígenes en els processos de resistència i lluita en la defensa de la Vida i el Territori.

Aigua és Vida simbolitza la resistència indígena contra els megaprojectes, transnacionals com hidroelèctriques, mineria o agroindústria que contaminen rius, acaparen terres, esgoten recursos naturals i condemnen la vida dels pobles i del planeta.

SEBASTIANA PAR ÁLVAREZ, LIDERESA INDIGENA DEL CPK, ALCALDESSA I GUIA ESPIRITUAL MAIA

Aquest any comptarem amb la presencia destacada de Sebastiana Par Álvarez, lideressa del CPK (Consejo de Pueblos K’iche’s), Alcaldessa Comunitària i Guia espiritual Maia. Des de l’any 2006 ha exercit com a defensora de Drets Humans i forma part de processos formatius amb dones, joves i autoritats indígenes per tal d’abordar problemàtiques vinculades al territori, gènere, participació i organització comunitària, i espiritualitat maia. Actualment forma part de la Campanya Las hijas del Mayab’ en Defensa del territori i la Sobirania del poble i les dones kiché.

AGENDA

-8 d’ octubre 19:00h. TeatreAteneu, Cerdanyola del Vallès.

-10 d’ octubre 11:30h. Cinema Plaça Cívica UAB UniversitatAutònoma de Barcelona.

-10 d’ octubre 19:00h. Auditori Barradas, Hospitalet de Llobregat.

-10 d’ octubre 19:30h. Cinemes Girona, Barcelona.

-11 d’ octubre 19:30h. Cinemes Girona, Barcelona.

-12 d’ octubre 19:30h Cinemes Girona, Barcelona.

-13 d’ octubre 18:30h. Cinemes Girona, Barcelona.

OBS

Developer