..... Inici | Ràdio | Recerca

'Colòmbia: la pau esquiva' | Presentació de la Revista CIDOB d’Afers Internacionals | 30 set.

by 19:50 0 comentaris
Després d'un llarg procés de negociació, el grup guerriller Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) i el Govern de Colòmbia van aconseguir un acord de pau el novembre de 2016. L'acord preveia importants reformes i actuacions en els àmbits de participació ciutadana, desenvolupament rural, drogues i drets de les víctimes. El procés de negociació va ser innovador en molts aspectes, sobretot per la inclusió d'una perspectiva diferenciada en el procés: ètnica, de gènere i territorial.

Amb tot, el procés de pau sembla que salta de crisi en crisi: el triomf del NO en el referèndum de ratificació de l'acord de pau; els qüestionaments del govern actual als compromisos subscrits pel govern anterior; la persistència d'altres guerrilles i el creixement de nous grups armats; els assassinats de líders socials i polítics; la lentitud de les reformes legislatives i la seva implementació... i, darrerament, el retorn a la clandestinitat del negociador en cap de les FARC. El procés de pau, doncs, està lluny de la seva consolidació.

Aquests aspectes són analitzats en els diferents articles que constitueixen el número 121 de Revista CIDOB d'Afers Internacionals, «La construcción de la paz: Colombia como espejo internacional» coordinat per Farid Samir Benavides i Sandra Borda.

Amb motiu de la presentació d'aquest número, i amb l'objectiu d'aportar llum sobre els reptes i èxits d'aquest procés, el CIDOB i l'ICIP organitzen aquesta sessió amb Borja Paladini, investigador al PRIO (Peace Research Institute of Oslo) i responsable dels informes de seguiment del procés de pau del Kroc Institute for International Peace Studies de la Universitat de Notre Dame, i Luís Sandoval, fundador de Redepaz i membre impulsor de Defendamos la Paz, moderada per Anna Ayuso, investigadora sènior del CIDOB. Presentaran l'acte Pol Morillas, director del CIDOB, i Kristian Herbolzheimer, director de l'ICIP (Institut Català Internacional per la Pau).

S'obsequiarà als assistents amb un exemplar en paper de Revista CIDOB d'Afers Internacionals nº121 «La construcción de la paz: Colombia como espejo internacional»

Per confirmar assistència

.
  

redacció

Developer