..... Inici | Ràdio | Recerca

SOS Racisme: Experiment virtual #Aixòésracisme

by 0:06 0 comentaris


A dia d’avui, la islamofòbia és la principal causa de delicte d’odi denunciat a Espanya. És una branca del racisme que s’està expandint amb total impunitat en el “sistema-món modern colonial”, tal com descriu la nostra societat Sirin Adlbi Sibai

La islamofòbia NO només implica rebre insults, ser identificada com a submisa per portar vel, ser parat constantment pel revisor del metro, no tenir dret a un lloc de culte digne, està privat del menú halal a les escoles o ser vist com a sospitós de terrorista per pujar a una furgoneta blanca o per deixar una motxilla sola a l’entrada d’un supermercat. La islamofòbia està enquistada a les institucions de l’Estat, i s’expressa tant en el blindament de fronteres exteriors com en les polítiques de seguretat internes. 

Un grup de joves musulmans i musulmanes (la Khadra, en Munir, en Zak, en Moha, la Ramia, i en Cheikh) ha volgut unir-se al grup de treball d’#Aixòésracisme per expressar com la islamofòbia condiciona les seves quotidianitats. Ho han fet a través de les possibilitats de sensibilització que ofereix la relitat virtual. 

Gràcies a la col·laboració del grup d’acció virtual BeAnotherLab, s’han gravat quatre històries que es poden viure amb la vista, el tacte i l’olfacte amb les ulleres de realitat virtual. 

El passat 30 de setembre de 2017, #AixòésRacisme va sortir al carrer per oferir a la gent la possibilitat de provar-les gratuïtament. Es van enregistrar en video les reaccions de les persones i la Ramia, en Zak, en Munir i en Moha, a través dels seus canals de Youtube, Ramia’s channel i La Familia TV, han elaborat els videos sobre l’experiència. Esperem que els compartiu i ens ajudeu a fer-los virals!

 LaFamiliaTV

*Aquesta experiència s’emmarca en la campanya #Aixòésracisme, que busca lluitar contra la normalització i la invisibilització del racisme més subtil i quotidià.

Mes informació

#racisme #dretshumans #discriminacio #barcelona #catalunya #vídeos #entitats  #agenda 

OBS

Developer