..... Inici | Ràdio | Recerca

30 oct. | Dia Mundial de les Ciutats | Conferència 'Noves epistemologies urbanes'

by 18:45 0 comentaris


El 30 d'octubre del 2017 celebrarem el Dia Mundial de les Ciutats parlant del paper clau dels barris. Comptarem amb la presència de l'arquitecta i activista mexicana Maria Lourdes García Vázquez, especialista en polítiques inclusives de la diversitat.

El dilluns 30 d'octubre del 2017, a les 18 h a Casa Amèrica Catalunya (c. Còrsega 299, entresòl), l'Espai Avinyó us convida a la conferència "Noves epistemologies urbanes: els barris com a peça clau d'1 model de ciutat inclusiva". Volem assenyalar a els procesos d'homogeneització i pèrdua d'identitats produits per determinats models d'urbanisme i donar a conèixer altres teories urbanes que han estat marginades paper colonialisme dels sabers hegemònics.

Inscripció prèvia a:
  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdpSYc_Ix7q5BtPZhr0fNZnK3ezNzzDFv5vcX10zf2Qhc-4MQ/viewform

Ho farem de la mà de l'activista i arquitecta mexicana Maria Lourdes García Vázquez, participant activa del projecte "Autogovern - Arquitectura de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM)". Aquest programa va enfortir les capacitats existents per revertir els processos de deteriorament i exclusió i va advocar per una major equitat en l'accés i ús dels espais públics. Les accions s'articulaven amb polítiques inclusives de la diversitat.

Amb un pensament transformador, García ha renovat els paradigmes socioculturals relacionats amb el gènere i l'arquitectura. Des de 2009, participa al laboratori "Hàbitat, Social, Participació i Gènere" (Lahàs) a càrrec de la Universitat de Barcelona i la UNAM. A més, és representant de relacions internacionals de la Unió de Dones Sahrauís (UNMS).

La moderació anirà a càrrec del periodista Carles Solà, exdirector del programa de difusió intercultural Tot un món (TV3) i director del programa 30 minuts, de la mateixa cadena de televisió. Solà també és el vicepresident de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual i membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua.

L'Assemblea General de les Nacions Unides ha instituït un seguit de dies internacionals per remarcar aspectes importants de la vida i de la història. En aquesta línia, l'Espai Avinyó dedica trimestralment una de les seves activitats a destacar un d'aquests dies internacionals i a reflexionar.

Més informació:

#discriminació #conferències #catalunya #barcelona #amèrica #interculturalitat #dretshumans #urbanisme #diversitat #agenda

TRTRT

Developer