..... Inici | Ràdio | Recerca

El Museu Marítim va acollir un acte interreligiós i interconviccional en memòria de les víctimes

by 15:19 0 comentaris


Dijous 24 d’agost del 2017, el Museu Marítim de Drassanes de Barcelona va acollir, a les 18 hores, un acte interreligiós i interconviccional en memòria de les víctimes de l’atemptat que va patir Barcelona i Cambrils dijous passat. L’acte, iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, va oferir un espai plural de record a totes les víctimes, de països, creences i tradicions molt diverses. L’acte també recollia altres conviccions, com ara la laica i l’atea.

Obert a la ciutadania, l'esdeveniment va ser organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. Hi van assistir el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va encapçalar la representació de la Corporació Municipal, així com altres personalitats. L’acte va ser presentat per l’actriu Carme Sansa i també va comptar amb la presència del ministre de Justícia espanyol, Rafael Català, entre d’altres.

En l’organització també hi han contribuït l’Associació UNESCO pel Diàleg interreligiós (AUDIR) i el Grup de Treball Estable de Religions (GTER).

Durant l’acte, els responsables de l’actuació musical han estat ‘Mohamed Soulimane. Orquestra Àrab de Barcelona’ i, s’ha dut a terme tot un seguit de lectures de textos representatius de diverses tradicions religioses i no religioses i que han tingut la pau com a eix conductor. Daltra banda, i com a mostra d’unitat, s’ha format un ram de flors que es traslladarà a les Rambles per afegir-lo a la resta de mostres de condol.

#Barcelona #Catalunya #interculturalitat #racisme #dretshumans #interreligio

TRTRT

Developer