..... Inici | Ràdio | Recerca

Marx21.net publica la crònica de la manifestació 26A de l'activista Maria Dantas

by 14:39 0 comentaris


L'activista social Maria Dantas, membre d'Itacat i de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, entre d'altres, ha escrit una crònica sobre la manifestació que va tenir lloc el 26 d'agost del 2017 a Barcelona en condemna per l'atemptat a Les Rambles i a diverses viles de Catalunya.

L'article, que s'ha publicat al web Marx21.net, dóna una visió sincera de l'organització de la manifestació i de la seva execució i aporta una reflexió crítica molt interessant sobre alguns aspectes que han estat en boca de molta gent durant aquests dies. Us reproduïm el primer paràgraf i us animem a llegir l'article complert clicant a l'enllaç.


26A: LES VOSTRES POLÍTIQUES, LES NOSTRES MORTS

Maria Dantas

El passat dissabte, 26 d’agost del 2017, una manifestació massiva va sacsejar Barcelona en resposta als atemptats del 17 d’agost, que han causat 16 morts i molts més ferits. La mobilització va ser un enorme èxit per als moviments socials i el poble català.


Els atacs podrien haver conduït a un auge de la islamofòbia i dels moviments feixistes, en l’actualitat molt debilitats a Catalunya per la feina d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. La pròpia manifestació podria haver estat un brou de cultiu per sentiments racistes i suport a la intervenció repressiva de l’estat, com va passar a França després de l’atac a la revista Charlie Hebdo.


Llegir l'article complert


#racisme #opinió #catalunya #migracio #dretshumans #dretsdelspobles

TRTRT

Developer