..... Inici | Ràdio | Recerca

Trenquem el bloqueig a Madaia (Síria)

by 19:46 0 comentaris

Dissabte 16 de gener 17h Concentració davant l'Oficina de la Comissió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia / Provença)

Madaya: el règim d'Al-Assad fa servir la fam com a arma de guerra.
El règim de Baixar Al Assad lliura des de fa cinc anys una guerra d'extermini sense treva contra el poble sirià, amb l'ús sistemàtic de barrils de dinamita, atacs químics, i massacres indiscriminades que han deixat centenars de milers de morts i han obligat més de la meitat de la població del país a marxar de casa seva. Aquests dies ens arriben les esfereïdores imatges de Madaya i altres poblacions de la perifèria de Damasc, que demostren com el règim fa servir sense escrúpols la fam com a arma de guerra, per obligar la població rebel a rendir-se. 

Després de cinc anys de resistència, el règim sirià sotmet des del juliol la ciutat de Madaya a un setge ferotge. 40.000 persones (entre elles 20 desplaçats de la veïna Zabadani, que també van patir el setge fins que van haver de marxar de casa l'any passat). Les tropes d'Al-Assad només s'han pogut imposar militarment amb el suport de Hezbollah i dels bombardejos de Rússia. El bloqueig amb què castiguen la població provoca la manca d'aliments, medicines i equips mèdics, que han disparat les malalties infeccioses. La gent s'intoxica perquè ha de menjar herba o aliments en mal estat. A més els ferits per bombardejos, mines antipersona o el filat desplegat pel règim al voltant de la ciutat no poden rebre cap tractament. Tot això, en una de les zones més fredes de Síria. L'arribada d'un sol comboi amb ajuda humanitària aquest dilluns no resoldrà la situació de la gent, que continua atrapada dins del setge a la ciutat. 

Els Estats Units, potències europees i països àrabs que bombardegen Síria també són responsables d'aquestes atrocitats. Com l'ONU, que ha acceptat el mercadeig amb l'ajuda humanitària. El poble sirià no necessita bombes: necessita que s'aixequin els setges, que es trenqui el bloqueig a la revolució, que caigui aquest règim criminal i totes les intervencions estrangeres, i només així podrà vèncer l'obscurantisme de l'Estat Islàmic.

#SaveMadaya
Font: Comitè Català de Solidaritat amb el Poble Sirià.

redacció

Developer