..... Inici | Ràdio | Recerca

Dia internacional de l’Holocaust i de Prevenció de Crims Contra la Humanitat.

by 13:52 0 comentaris

Dia internacional de l'Holocaust i de Prevenció de Crims Contra la Humanitat.
Acte a Vilanova i la Geltrú, 23 de gener de 2016,
Plaça de la Peixateria, 7 de la tarda.

Amical de Mauthausen i altres camps organitzen l'acte de commemoració del Dia internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust que l'Amical i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitzen a la capital del Garraf.
La commemoració del Dia Internacional a Vilanova i al Garraf, vol ser l'acte central a Catalunya de l'Amical de Mauthausen  i ser també un dels actes rellevants del país en record de tots els col·lectius de víctimes de l'Holocaust i  de memòria de la deportació republicana als camps nazis.
A Vilanova i al Garraf, aquest acte s'emmarca dins del Projecte Buchenwald. Un projecte que des del compromís de l'Amical i de l'ajuntament de Vilanova, te la implicació de moltes entitats, associacions i especialment dels centres educatius de la comarca , amb el suport del Comité Internacional de Buchenwald i Dora,  i el Memorial del Camp de Buchenwald, i intenta recuperar i honorar la memòria i el paper dels deportats als camps nazis, però també i sobretot, sensibilitzar per la prevenció del feixisme i el racisme a casa nostra.
S'ha de confirmar el nom i el contacte per l'assistència.
Agenda de l'acte:
1. Salutació, benvinguda i presentació (a càrrec dels alumnes del IES F.X.Lluch i Rafecas).
2. Interpretació de la cançó "Le Chant des Marais" (a càrrec dels alumnes de 4at d'ESO dels IES Manuel de Cabanyes i Joaquim Mir).
3. Introducció al Dia Internacional de l'Holocaust (alumnes del IES F.X.Lluch i Rafecas).
4. Parlament del President de l'Amical, Enric Garriga.
5. Performance "No t'ho miris, actua!" (a càrrec dels alumnes de batxillerat artístic del IES Dolors Mallafré).
6. Lectures a càrrec d'alumnes dels Centres implicats en el Projecte Buchenwald i en la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme "Mai Més".
7. Tradicional encesa d'espelmes en record dels més de 6 milions de víctimes jueves de l'Holocaust i els 4 milions d'altres víctimes dels camps nazis.
8. Testimoniatge: a càrrec del grup de Dones amb Memòria, i d'un representant del col·lectiu de refugiats/refugiades actuals.
9. Ofrena de flors a càrrec de col·lectius.
10. Ofrena Floral a càrrec de càrrec de representants municipals i de l'Amical de Mauthausen
11. Parlament a càrrec l'alcaldessa de la ciutat Neus LLoveras.
12. Un minut de silenci.
13. Final amb música:
Interpretació de la cançó Wiegala (a càrrec dels alumnes de 3er d'ESO del IES M.de Cabanyes i de 4at del IES Joaquim Mir).
14. Cloenda
La previsió de la durada d'aquest acte es de 62 minuts.

Amical de Mauthausen i altres camps
www.amical-mauthausen.org

redacció

Developer