..... Inici | Ràdio | Recerca

Eleccions Europees 2014: l’augment de la xenofòbia i els moviments euroescèptics a Europa

by 13:12 0 comentaris

Itacat recomana:

Seminari internacional a Barcelona, organitzat pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya en col·laboració amb Open Society Initiative for Europe

En el marc del seminari, s'abordarà la correlació existent entre la crisi econòmica europea, la cobertura que se n'ha fet per part dels mitjans de comunicació i l'augment dels moviments xenòfobs i euroescèptics a la Unió Europea. Comptarà amb representants del Parlament Europeu, del món acadèmic i dels mitjans de comunicació, cosa que permetrà reunir els actors involucrats i proporcionar una anàlisi de les dinàmiques vigents. Els participants abordaran les diferents activitats desplegades per les institucions europees per a la lluita contra la xenofòbia i l'euroscepticisme i la cobertura que han rebut per part dels mitjans. En aquest sentit, debatran sobre l'existència de correlacions entre la cobertura mediàtica, els comportaments electorals i la xenofòbia, i analitzaran com els mitjans han abordat la crisi econòmica a Europa.

L'objectiu del seminari és incloure els diversos punts de vista i prendre en consideració un ampli ventall de percepcions dels diferents àmbits, de cara a les eleccions europees del mes de maig de 2014. A més, en involucrar directament els mitjans de comunicació, es posarà de relleu la seva importància com a un dels actors clau amb potencial per influenciar en el clima polític.

El seminari internacional es realitzarà, a porta tancada, en forma de diàleg obert entre els experts acadèmics i representants polítics, tots amb experiència sobre el tema del debat, juntament amb periodistes o representants de mitjans de comunicació influents de diferents països de la UE. L'acte, al qual s'assisteix per invitació, estarà dividit en les quatre sessions següents:

Xenofòbia – la propera gran amenaça a Europa?
Controvèrsia:  la culpa és de la premsa?

El Parlament Europeu i el populisme
Projeccions de cara a les eleccions al Parlament Europeu: repercussions de la xenofòbia i l'euroescepticisme – escenaris.

Diplocat
Casa de les Punxes
Av. Diagonal, 418 1r 2a
08037 Barcelona
+34 93 445 71 00
+34 93 554 16 14
info@diplocat.cat

http://www.diplocat.cat/ca/actuacions/jornades/345-eleccions-europees-2014-l-augment-de-la-xenofobia-i-els-moviments-euroesceptics-a-europa

redacció

Developer